Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 131

Temat: Niedziałające spryskiwacze reflektorów po stronie prawej.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja przez tą funkcjonalność (przy wietrze i -20 C zmuszony byłem nalewać płyn do tego jakże przemyslanego zbiorniczka i powiedziałem dość ;-) zamontowałem światła do jazdy dziennej. Mam -5 pkt. do lansu ale przynajmniej przestałem wozić zapasową butlę plynu w bagażniku.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Światła dzienne w taka pogodę to dla mnie nieporozumienie, sypie śnieg, błoto, już prawie ciemno ale ostro cisną na dziennych...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, była: Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Te sprawy dosyc precyzyjnie reguluje PORD i co więcej zdrowy rozsądek, więc problemu nie widzę.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio BI-TECH 280 km

Domyślnie

Cytat Napisał blackrave Zobacz post
    Cześć,
    Na 99 % trójnik z zaworem zwrotnym, rozwalił mi się w ten weekend przy okazji wymieniania dyszki okazało się, że trójnik przestał działać u mnie też prawa sekcja, Koszt? nie milion euro a 25 pln gdzie kupić ? Car serwis przynajmniej tam zamówiłem część i tyle ma kosztować ma przyjśc na środe, dam Ci znać co i jak koło czwartku, czy dobra część. Jeśli to kosztuje 25 pln to rozbierać nie ma sensu w ogóle według mnie, ani szukać zamienników o innej średnicy etc.
    Dodatkowo nie wydaje mi się,żeby do wymiany tego trzeba było ściągać zderzak. Z uwagi na to, że sam trójnik jest położony w dolnej lewej części pod osłoną silnika pod zbiornikiem. Ściągasz osłone silnika i sięgniesz na podonośniku, a Kolega co Ci poradził zdejmowanie zderzaka niech przyjedzie i go zdjemie i założy , zabawa b. dobra na 2 h .
    Witaj, czy udało Ci się zdobyć ten trójnik za 25 PLN? bo mnie w Car serwis powiedzieli 111PLN

fiedork
    Gość

Domyślnie

Panowie, jakiś czas temu zaświeciła mi się lampka od płynu do spryskiwaczy. Dolałem - nic nie pomogło. Okazało się że spryskiwacze ksenonów nie działały. Powód: pompka. Wymieniłem - działa jedna strona. Czyli pewnie trójnik zapchany...
    Nie mniej jednak, jakoże głównym powodem "akcji" spryskiwacz, było dla mnie chęć zgaszenia lampki (ciągłe podawanie płynu na ksenony to poroniony pomysł zastosowany przez producenta) to po wymianie pompki niestety świeci dalej.
    Pytanie: czy niesprawny trójnik może "wywalać" błąd do kompa czy coś jeszcze może być przyczyną? Bo już zaczyna mnie sprawa irytować, dzięki.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    stelvio BI-TECH 280 km

Domyślnie

U mnie nie działa prawa strona ale żadnego błędu nie wykazuje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Cytat Napisał fiedork Zobacz post
    czy niesprawny trójnik może "wywalać" błąd do kompa czy coś jeszcze może być przyczyną?
    Padł Ci czujnik poziomu płynu - pasuje z vectry, ja w swojej już też wymieniałem.

fiedork
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał R.Y.D.Z.U Zobacz post
    Padł Ci czujnik poziomu płynu - pasuje z vectry, ja w swojej już też wymieniałem.
    Pewnie tak, dostęp do niego jest od góry czy jest gdzieś przy pompkach?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Bardziej od dołu, pod zderzakiem. Z kanału jest dobry do niego dostęp, ale trzeba opróżnić zbiorniczek, bo inaczej zafundujesz sobie prysznic płynem

fiedork
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał R.Y.D.Z.U Zobacz post
    Bardziej od dołu, pod zderzakiem. Z kanału jest dobry do niego dostęp, ale trzeba opróżnić zbiorniczek, bo inaczej zafundujesz sobie prysznic płynem
    Dzięki, jasne, przerabiałem już temat przy wymianie pompki. Ważne, że nie trzeba ściągać zderzaka bo wówczas chyba prędzej zalepił kawałek wyświetlacza czarną taśmą...