Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 100

Temat: Uszkodzone turbo Giulietta QV a gwarancja.

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał Edivip Zobacz post
    Śmiej się śmiej. Dla mnie na przykład jest ważne czego się czepiają przy respektowaniu gwarancji i na co zwracać uwagę przy przeglądach.
    Moze zle to zabrzmialo, ale marka oleju chyba nie jest tak wazna jak sam typ oleju. Oni twierdza ze jest total a nigdzie nie pisze o jakich parametrach. Malo kto z nas jezdzi na Seleni po gwarancji. Po za tym mysle, ze leja Selenie bo dbaja o wloski rynek, chociaz jest dobry ale drogi.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Koledzy i Koleżanki z forum może wstrzymajmy się z werdyktami do zajęcia stanowiska przez ASO,bo Edivip osiwieje,a kto się póżniej będzie składał na jego perukę.

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ANET Zobacz post
    Koledzy i Koleżanki z forum może wstrzymajmy się z werdyktami do zajęcia stanowiska przez ASO,bo Edivip osiwieje,a kto się póżniej będzie składał na jego perukę.
    ...popieram

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Luz, wymienią na gwarancji, innej opcji nie mają bo jeśli tylko masz kwit że wlali taki a taki olej i twierdzą że to wina oleju to sprawa wygrana a jeśli będą mieli jakieś 'ale' to idziesz do sądu i wygrywasz więc nie masz się o co martwić bo to ich wina.

9none
    Gość

Domyślnie

Kod:
     Luz, wymienią na gwarancji, innej opcji nie mają
    pracowałem trochę w aso to wiem, jak się sprawy mają... w końcu aso też ma spacjalistów... a jak odczytają z parametrów ECu że silnik "kręcony" to nie wygrasz sprawy i będziesz musiał płacić za turbinkę.... dokładam sie na perukę..... wrzucił by ktoś te parametry co chciał bubu , to byłby temat do dyskusji....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Kręcony w sensie chipa?? Ja mówię o pełnej serii i normalnym użytkowaniu.

9none
    Gość

Domyślnie

tak mówił elektronik z ASO, coś odczytywali z ECU i potem było pytanie mistrza, kręcony, czy nie a wszystkie te bolidy to były seryjne i na gwarancji.... nie tak jak teraz wirusem, boxem i nie widomo co tam jeszcze..... co z tymi logami, ruszy ktoś d..ę po te logi ?, PROSZĘ....

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

jak znajdą ślady trotylu to nie tylko nie wymienią turbiny ale jeszcze najadą chłopaki z ABW

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Zapytałem przez stronę AR o możliwość stosowania przez ASO innych olejów, poniżej info

"Szanowny Panie, odpowiadając na Pański e-mail informujemy, że Fiat Auto Poland S.A. zaleca stosować sprawdzone w eksploatacji silników samochodów Alfa Romeo oleje Selenia. Oleje te są opracowane przez FIATA wspólnie z ich producentem Firmą PETRONAS. Spełniają wszystkie parametry jakościowe stawiane przez FIATA i gwarantują optymalne osiągi silnika. Oleje SELENIA spełniają zawarte w Instrukcji Obsługi Samochodów Alfa Romeo parametry. Nie wyklucza to w żaden sposób możliwości zastosowania przez Użytkowników samochodów Alfa Romeo olejów innych producentów, lecz w tym przypadku gwarant nie poczuwa się do odpowiedzialności za ewentualne usterki silnika spowodowane tą zmianą. Serwis może zastosować olej silnikowy innego producenta wyłącznie za zgodą Użytkownika samochodu. Dziekujemy za kontakt i łączymy pozdrowienia Z poważaniem Zenon Reszka Obsługa Klienta FAP S.A."

O zgodę mnie nikt nie pytał, więc zamierzam podczas przegladu te sprawę intensywnie poruszyć z ASO.

kocis
    Gość

Domyślnie

Zapoznałem się z Twoją historią i powiem, że też Autotraper zaproponował mi Totala, ale podczas zlecenia wymiany oleju podkreśliłem, że chcę zalecany olej przez Alfę. Podejrzewam, że serwis ma podpisaną umowę i dlatego wymusza ten olej. Znowu wybieram się na wymianę oleju i mam wielkie obawy czy czasem ja swoje a serwis swoje..