Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Temat: Alfa 166 widział ktoś te auta ?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Jondi Zobacz post
    klekot odpada
    Co do 166 po lifcie to nie upieram się przy takiej czas pokaże nie spieszy mi się mam czym jeździć wiec będę powoli szukał
    selespeed daje radę?
    Ze spalaniem liczyłem na jakieś 20l gazu w krk
    Moim zdaniem automat w 166 zabija całą przyjemność jazdy V6-ką... Po części dlatego, że jest czterobiegowy, a po części dlatego, że ten samochód aż się prosi o kręcenie go pod ogranicznik na obrotomierzu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

fakt 4 biegi to lipa pytam bo jest więcej v6 z automatem Ciekawy jestem jak takie v6 w 166 sie ma do fordowskiej v6 którą miałem
    no nic czas pokaże co z tego będzie dzięki za odpowiedź

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Nie każdy kupuje alfę żeby się jarać wajchowaniem. Może w gtv automat by nie pasował ale w limuzynie? Czysta przyjemność. ALe wiadomo. Każdy ma swoje zdanie. Ja miałem obie wersje i wybór był jasny.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

kolego jondi za ile bys chciał kupić 3.2 z młodego rocznika? 17 tysi to jest promocja i wady które opisałeś idelanie pasują do ceny. Zresztą Tomek Ci to ładnie rozpisał ,sprawdzić jeszcze tylko dokładniej silnik i ewentualnie brać.Albo czekać ,lub przerzucić się na takie za 35 tysięcy.Za taką kwotę może oczekiwać że 3.2 będzie wymagało jedynie założenia gazu ,a nie od auta za 17 tysięcy.

Użytkownik Romeo Avatar dawidmk7
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    166 2.5 V6 Distinctive 00r.

Domyślnie

Zaciekawiła mnie opinia kolegi Jondi, a że byłem przy okazji w Rybniku postanowiłem jeszcze raz przyjrzeć się tej 166 3.2 . Fakt stan blacharski jest gorszy niz jak ją oglądałem za pierwszym razem ale skoro kolega zna sie na lakiernictwie nie wiem o co tyle hałasu. koszt materiału bez robocizny nie przekroczy 500zł. Sam bym to ogarnął w kilka dni. Gril do zrobienia bez nakładu finansowego (jak twierdzi właściciel komisu i ASO Forda przy okazji, wyłamał troszke gril by dostać się do komory silnika bo aku padł - pozostawię to bez komentarza), Malowany przedni prawy błotnik, drzwi nie. Przód napewno miał przygodę z blacharzem ale do ogarnięcia. Reflektory wypłowiałe a z tyłu jedna lampa troszkę pęknięta. Klocki z tyłu do wymiany - 200zł. Rozrząd robiony 30tys km temu sprzęgło też w ASO więc na jakis czas spokój. Felgi jak każde 16" w 166 utlenione ale co za problem za 300zł je odnowić. Minus to zimówki niestety. Środek to kwestia dobrej kosmetyki (opróćz przetartego oparcia kierowcy od pasa na kilku cm). STR działa bez zarzutu Nie chciałem jechać ale Pan zaproponował ba nawet nalegał a że pod maską 3.2 busso nie potrafiłem odmówić. Za tą kasę kupic 3.2 naprawdę warto, choć na pierwszy rzut oka rzeczywiście straszak. Żeby nie było nie zachwalam na siłę tego egzemplarza po prostu boli mnie, że 3.2 stoi prawie od roku i nikt jej nie kupuje. A moze komuś przyda się ta opinia.
    Ostatnio edytowane przez dawidmk7 ; 27-05-2013 o 19:16

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jondi
    Auto
    brak

Domyślnie

Nie ukrywam co do cen znacie się lepiej po ile te auta chodzą ja byłem mocno rozczarowany tm co usłyszałem przez telefon a co zobaczyłem. Mam pojęcie o lakiernictwie ale nie lakieruje tylko zajmuje się detailingiem Generalnie skończy się na modelu przed liftem i chyba już nawet taki upatrzyłem