nie bo testowałem mam taki rozrusznik moge sprzedac.moze by zdał egzamin jakby był dozy akumulator ja mam 680 amper także się męczył
Moim zdaniem bardziej trzeba celować w zwiększenie dawki startowej, jestem pewny że coś w tym musi być, ze względu na to, że wystarczy żeby auto postało trochę na słońcu i już problem z odpaleniem... U mnie działa to tak, że im zimniej na dworze, tym lepiej pali... Najgorzej jest w fazie niedogrzanego silnika, czyli odpalam, jadę powiedzmy 2km, gaszę, auto postoi godzinkę może troszkę nawet mniej i już jest problem przy kolejnym odpalaniu.
no tosamo i ja mam ale natym rozruszniku dozo lepiej,bo on ma bendiks o jeden ząbek więcej,
Miałem dokładnie tak samo. 100% identyczna sytuacja. Przejechalem 1km na myjnie, umyłem auto, pale i sie meczy. Faktycznie dawki rozwiązały problem. Niestety nie rozwiązały "pierd*lnięcia" przy zapalaniu, więc tutaj pewnie rozrusznik by pomógł. Wydaje mi się, że rozrusznik + dawki = idealne odpalanie.
Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/
ja itak mam po chipie ale piernik wie co gosc tam porobił bo wydaje mi się że spaprał robote
Ja nie wiem, mam wrażenie że moja pali raz tak raz siak, ostatnio przy pierwszym odpaleniu wzorcowo, przejechałem 500m pod sklep i stanąłem na lekkim pochyleniu, przy kolejnym odpaleniu musiałem dłuuugo kręcić zanim zaskoczyła, nie mam pojęcia skąd ta zależność. temp. ok -6. Nie jestem zwolennikiem zwiększania dawek paliwa od tak. Nie koniecznie to jest powodem problemów z rozruchem.
jak stała ci z górki przód do dołu i niechciała zapalić to objaw padającej pompy wysokiego ciśnienia.miałem tak w astrze. ja znowu mam najgorzej odpalic jak mam rezerwe niewiem co ma to wspólnego
- - - Updated - - -
piekne te nasze alfy ale czasami zabardzo kaprysne
U mnie wymiana rozrusznika z 2,4 naprawilo problem odpalania
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
a jakiej mocy masz akumulator