Po wymianie czego, rozrządu?
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Po wymianie czego, rozrządu?
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
No tak , i termostat zmieniłem ,przyjedzie żona to sprawdzę to koło czy nie ma luzu
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Nie , na swoje znaki , ale to ciężko zdążą się sporadycznie , może kulki ma luz ,
No ale w sumie trochę już minęło km od wymiany , a może to być złej jakości paliwo ?
No skoro tak to na pewno mam przedstawiony , bo kiedyś zmieniłem w 156 19 jtd to znaki się zgadzaly , a w tej 159 8V liczyłem że będzie tak samo ale po zdjęciu osłony i ustawieniu górnego koła dół mi się nie zgadzał tak jak w poprzedniej alfie
Witam. U mnie okazało się że dwa pierścienie były nie szczelne. Jednak próba olejowa wyjaśniła temat. Pozdrawiam.
Podniesienie dawek, wywalenie egr, dpf, klap z kolektora, wyczyszczenie kolektora i zaspawanie otworów po klapach nie wnioslo nic nowego w temacie kiepskiego odpalania. Nadal opalanie auta po długim postoju mi się nie podoba. Muszę szukać dalej.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wymień rozrusznik na mocniejszy jak masz 1,9 to laduj od 2,4 kręci jak szalony. Jeśli nadal to nie to, to sprawdź rozrząd na blokadach jeśli dalej nie to to ciśnienie paliwa, kompresja itp. Wykluczam słaby akumulator bo to pierwsze się sprawdza
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON