Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Dziś udało i mi się doświadczyć tego zjawiska co żona wspominała że coś jej ciężko pali czasem , otóż wkładam kluczyk gaśnie świecą i start pierwszy rozruch , rozrusznik kręci i tak jak by czwarty raz sprez i silnik jak by już prawie chciał złapać ale odpuściłem wyjąłem kluczyk i ponownie włożyłem start i chodź od strzała, co to może być , może być taki objaw jak by się ruszał czujnik położenia walka rozrządu ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Sdero, kompresja sprawdzana przy sprawdzaniu wtryskow, przy okazji przefrezowalem też gniazda wtryskow i wymieniłem im podkladki. Paliwo zloguje jak tylko zrobi się cieplej i miłej na dworze bo pogoda nie zachęca.
Piotr może paliwo "się cofa" raz na jakiś czas?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Też myślałem że może coś z paliwem , bo po tych 4 jeknieciach silnika na rozruszniku to tak jak by pędu nabieram i chciał łapać , zmienię filtr paliwa i zobaczę bo zauważyłem że na 1biegu jak ruszam i rozpedzam się to jak by też czasem chciała się przydlawic tak jak by brakowało paliwa , delikatne to jest ale da się wyczuć
U mnie też rabno przychodzę i kręci dłużej nawey teraz ..... Jakies pomysły.... Alternaotr zregenerowany,akumulator nowy
U mnie po delikatnym zwiększeniu dawek, na razie jakoś odpala od pierwszego razu (nie zapeszajac)![]()
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Mam pytanie , jak przy opalaniu tak jak by za dudni czy może stuknie a przy gaszeniu cisza to pewnie poduszka skrzyni bo z tej strony, tylko czy tylna czy boczna ?
Prosze o porady bo juz nie mam sily do tego auta, jak postoi dwa dni ( temepratury dodatnie) odpalanie jest bardzo utrudnione, wczoraj wrocilem okolo 15 do domu zaparkowalem samochod i dzis o 11 rano krecac rozladowalem aku nie zapalil, problem z odpalaniem wystepuje od zimy, w tamtym roku nie bylo problemow. Alternator aku sprawdzony filtr paliwa wymieniony, dzis zabieram sie za wyciagniecie rozrusznika zeby zregenerowac jak nie pomoze wymienie aku.
czujnik polozenia walu korbowergo ?
Też tak myślę, miałem to w 156 wymiana i cyka![]()