Strona 67 z 362 PierwszyPierwszy ... 17575859606162636465666768697071727374757677117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Misiek213 Zobacz post
    Nie chcę być nie miły, ale masz Alfę kolego, a wybrałeś sobie na allegro najprawdopodobniej wypicowanego kondona z profesionalną sesją zdjęciową... A samo to już dobrze nie wróży ;p ...z doświadczenia swojego i swoich kolegów wiem, że im lepsze zdjęcia - tym gorszy samochód ;p
    tymbardziej, że to handlarz i z tego co widzę, to wszystkie auta mają w stanie idealnym.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał pikra Zobacz post
    Z opisu:

Typ:BMW ALFA ROMEO

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

Typ: BMW Alfa Romeo...???

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Ten koles z tego ogloszenia nie wie co pisze. Samochod nie ma TCS, nie ma dwustrefowej klimy, nie ma sterowania radia z kierownicy, nie ma tez poduszek kurtynowych ani przyciemnianych szyb. Stan lakieru jak z salonu, co jest niemozliwe przy takim przebiegu, wiec albo zdjecia poprawiane albo po prostu samochod byl caly malowany. Stan siedzen tez dziwnie dobry jak na 230tys, chociaz na zdjeciach niewiele widac bo sa podciagane programem graficznym.

Jesli chodzi ogolnie o zakup Alfy to trzeba sie przygotowac na ceny czesci zamiennych. Niestety sa dosc duze jak juz wszyscy tutaj wiemy. Awaryjnosc taka sama jak w innch 10-12 letnich samochodach. Znalezienie idealnego egz. jest prawie niemozliwe. Lepiej kupic czasem lekko sfatygowanego za grosze i naprawic jesli ma sie umiejetnosci.

Jesli chodzi o jazde to jak juz koledzy wspomnieli jest to samcohod klasy wyzszej, duzy, ciezki ale bardzo wygodny. Jechalem 156 i 159, dla mnie 166 zdecydowanie przewyzsza te samochody pod wzgledem komfortu i jakosci wnetrza w srodku.

Czy warto przesiadac sie z 156 ? No jasne ze tak bez zastanowienia.
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 24-03-2013 o 09:43

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Ten koles z tego ogloszenia nie wie co pisze. Samochod nie ma TCS, nie ma dwustrefowej klimy, nie ma sterowania radia z kierownicy, nie ma tez poduszek kurtynowych ani przyciemnianych szyb. Stan lakieru jak z salonu, co jest niemozliwe przy takim przebiegu, wiec albo zdjecia poprawiane albo po prostu samochod byl caly malowany. Stan siedzen tez dziwnie dobry jak na 230tys, chociaz na zdjeciach niewiele widac bo sa podciagane programem graficznym.
    Zdjecia podkęcone jaki auto. Może nie było całe malowane co na pewno polerowane. Takich auto nie ma, chyba, ze na forum

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Chcesz spokojnie i bezproblemowo eksploatować 166 to kup od forumowicza zadbaną, poczekaj, poszukaj i wtedy kup. Jajka niespodzianki sobie odpuść chyba że lubisz sobie klamocić i będziesz naprawiał niespodzianki przez jakiś rok czy dwa (zależy jakie przebiegi będziesz robił). Niestety ale tyle trwa "wyprowadzenie" zapuszczonego egzemplarza.

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Marek

Wyprowadzenie zapuszczonego egz. jest wprost proporcjonalne do ilosci posiadanej gotowki Ja kupilem raz perelke to musialem zezlomowac! ten srebrny z avatara. Wiec drugim razem kupilem zapuszczonego z przebiegiem 130tys i robie sobie go powoli juz 6 miesiac. Jeszcze miesiac lub dwa i bedzie skonczony

Taka mala przestroga dla tej osoby ktora sie zanawia nad zakupem

Jak pojechalem ogladac ta srebrna to niby wszystko bylo wporzadku. Przebieg 130tys mil, zmienione wszystkie paski, swiece, olej. Samochod dopiero do przeszedl przeglad, a przeglad w Irlandii to nie taka popierdolka jak w PL. Uwalaja nawet za wytarte nakladki na pedaly! calosc zajmuje okolo godzinki i sprawdzaja doslownie wszystko. Bylem pewien ze kupuje samochod w bardzo dobrym stanie, poza lekkimi przycierkami itp pierdolami. Dostalem nawet banke Seleni do nast wymiany. Zaczelo sie po miesiacu i wymianie oleju. Okazalo sie ze silnik to zlom i byl zalany jakims gownem. Dwie swiece byly rozwiercone i wstawione z Audi. Poleciala nagrzewnica. Padlo cale zawieszenie. Geralnie nawet nie bylo sensu nic robic. Zezlomowalem i stracilem cala kase, zeby kupic 166 sprzedalem swoje zrobione Mondeo st200. Koles dal w lape ( co nie jest takie latwe w IE ) zeby przeszedl przeglad a ja stacilem cala kase. Do tej pory sam nie moge tego przezyc.

Proponuje sie nie napalac i dobrze przyjrzec autu, chociaz nawet to nie gwarantuje ze cos bedzie nie tak.
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 24-03-2013 o 10:25

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Dlatego dobrze trafić auto np z historią na forum a nie taczką faktur.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

To ze ktoś jest zarejestrowany na forum nie daje pewności co do stanu technicznego samochodu. Niestety nie wszyscy forumowicze są Alfaholikami nawet jeśli myślą, że są i ogłaszają to wszem i wobec. Osobiście się o tym przekonałem.
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Embrion
    Auto
    Afa Romeo 156 1.9 JTD 2000rok, 105 kM, 77kW

Domyślnie

nie muszę kupować tylko zastanawiam się nad kupnem mi sie trafiła dobra alfa zawieszenie zrobiłem po dwóch latach od zakupu, chłodnica, rozrząd, przewody gumowe w sumie to tarczę z klockami wymienić i gitara ale tak się napatrzyłem na 166 2.4 jtd chciałem się dowiedzieć co sądzą Ci którzy mają taki egzemplarz cytuje "Ja jednak z autopsji zalecałbym kupno klubowego lub sprawdzonego egzemplarza" hm a gdzie na forum są takowe ogłoszenia hm