Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Temat: Odpalanie na zimno

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    Ten przebieg to realny? Odpalanie to jakiś żart...
    Panowie, co wy z tym przebiegiem tak wariujecie. U mnie auto ma nową głowicę, nowe pierścienie, nowe mnóstwo czujników, roczne świece żarowe i w -13 stopnie odpalał jak ten powyżej. Zresztą przy popękanej głowicy odpalanie było podobne, więc to nie kwestia mechaniczna (w sensie mechaniki silnika). To nie przebieg jest tu winny, tylko jakaś upierdliwość elektryczna/elektroniczna.

BTW w sumie to przebieg akurat idealny żeby odprowadzić alfę na złom. MSPANC.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 05-02-2014 o 21:25

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Może niewiele wniosę, ale miałem przy ostatnich mrozach podobnie.Tzn. akumulator mówił papa, autem jeździła żona, i pewnego dnia nie mogła odpalić po pracy. Kable, auto zaskoczyło. Po nocy (-15,20 stopni) rano próbuje odpalić i po kilku próbach aku umarł. Wymieniłem i po założeniu nowego akumulatora, przy pierwszej próbie odpalenia zachowywała się identycznie...u mnie powodem były krytycznie niski poziom paliwa. Sądzę że gdy próbowałem ją odpalić, pociągnęła z zbiornika wodę i efekt był jak na filmie. Po zatankowaniu odpaliła bezproblemu i odpala tak do tej pory. Poza w/w wyciem:-)

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Panowie, co wy z tym przebiegiem tak wariujecie. U mnie auto ma nową głowicę, nowe pierścienie, nowe mnóstwo czujników, roczne świece żarowe i w -13 stopnie odpalał jak ten powyżej. Zresztą przy popękanej głowicy odpalanie było podobne, więc to nie kwestia mechaniczna (w sensie mechaniki silnika). To nie przebieg jest tu winny, tylko jakaś upierdliwość elektryczna/elektroniczna.

BTW w sumie to przebieg akurat idealny żeby odprowadzić alfę na złom. MSPANC.

U mnie przy wyższym sporo przebiegu, przy -15C auto odpaliło normalnie bez takich atrakcji.
    Zresztą przebieg nie ma dla mnie znaczenia, tylko stan techniczny, a w tym wypadku jest nie bardzo.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce '21

Domyślnie

Zgadza się, niezbyt zbiera się do zapalenia i to jest fakt. Macie rację - nie tak to powinno wyglądać. Mam nadzieję, że nie będzie to nic poważnego. Aha - przed wyrzuceniem klap sprawdzałem też wtryski - wszystko ok.

Przebieg według posiadanych przeze mnie informacji jest autentyczny. Najpierw serwis w Niemczech, potem ściągnięcie do Polski przez dobrego importera i do momentu, w którym kupiłem - ASO w Krakowie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Daj znać co było powodem, do kogo wstawiłeś auto?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce '21

Domyślnie

Serwisuję się u p. Leszka obok Tyczyna. Na razie tak jak pisałem w przyszłym tygodniu pójdą filtry i olej, bo i tak zbliża się czas - może filtr czymś się zatkał.
    Jeśli przyjdzie mróz, wtedy może coś uda się ustalić, bo teraz nie mam żadnych problemów (>2*C).

Aktualizacja. Dzisiaj Alfa dostała nowy zestaw filtrów i nowy olej. Być może przyczyną był filtr paliwa, który był nieoryginalny (wymieniony 15tys. km temu przez poprzedniego właściciela). Obudowa była trochę zardzewiała, co może sugerować jakość. Została też sprawdzona pompa - tutaj wszystko ok, dawała więcej niż trzeba. Zobaczymy co dalej. Jeśli przyjdą mrozy, zaktualizuję temat
    Ostatnio edytowane przez pass45 ; 11-02-2014 o 21:34 Powód: Aktualizacja