ehh... Totalna masakra - powiem wam że tak się zawiodłem na alfach że to już chyba będzie koniec z włoską motoryzacją. Dostałem niezły strzał w portfel i psychikę.
Ale powracając do tematu. To już teraz nie wiem co mam robić bawić się w pierwszej kolejności w OVERBOOST czyli zawór sterujący turbiną czy odrazu iść do turbiniarza niech ją wyciąga i sprawdza geometrię ?
Dziś z pomocą znajomego zauważyłem że mimo zaślepienie EGR autko delikatnie bucha czarnym dymkiem może być to spowodowane że zaślepiło się EGR nie czyszcząc go dokładnie ?? Dodatkowo jak mu dałem zaślepkę EGR żeby ją założył to założył ale bez uszczelekNajgorsze jest to że mechanik który mi robił remont twierdzi że dokładnie czyścił EGR i kolektor... tylko ja mu w w ogóle nie ufam. Bo obiecał że wszystko po remoncie będzie GIT a teraz mimo reklamacji twierdzi ze on wszystko zrobił OK i wszystko posprawdzał i on ma taki sam silnik w Oplu i jest wszystko OK. Nie mam już sił do tego wszystkiego. Zastanawiam czy nie odstawiać auta do CINKA i w dupie... tylko u cinka też kolejną kasę grubą pewnie zostawię
![]()
![]()