Od kolektora ma trzymać do kolektora puszczać.
Idź po wężu od puchy odmy do kolektora tam w pionie jest zawór.
I uprzedzam jest bardzo drogi w zakupie
Od kolektora ma trzymać do kolektora puszczać.
Idź po wężu od puchy odmy do kolektora tam w pionie jest zawór.
I uprzedzam jest bardzo drogi w zakupie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Jak Piotriix napisał, zawór ma puszczać tylko w stronę kolektora.
Z demontażem odmy może nie ma dużo pracy, ale trzeba uważać na wszystkie rurki i wężyki wykonane z gównolitu - bardzo łatwo coś uszkodzić, a potem okazuje się, że jest cholernie drogie. Używek praktycznie się nie spotyka.
A więc zaworek sprawdzony, w stronę kolektora wpuszcza powietrze a od kolektora do odmy trzyma. Na forum lancii polecono mi podpiąć actuator turbo bezpośrednio pod muszlę turbiny w ten sposób:
I podobno turbo sprężarka wtedy nie powinna przeładowywać i trzymać ciśnienie 0,8, ja nadal mam przeładowanie
To jest post z forum lancii
Zwykła turbina.Z zaworem wg. Które węże podłączyłeś? Musisz podpiąć wąż od muszli turbo do actuatora czyli gruszki,wtedy poda takie ciśnienie jakie ma przypisana sprężyna actuatora i przy takim ciśnieniu się otworzy upuści spaliny bokiem i nie ma prawa przeładować. . Jeśli przeładuje to uszkodzony jest actuator i nim może uciekać powietrze.
Ostatnio edytowane przez jacpab ; 04-01-2018 o 10:46
Nie musi być uszkodzona .Może żle wyregulowana albo się przycina.
Podepnij zwykłą pompkę z monomerem i napompuj ciśnienia przy 0.8 bara powinna ta dźwigienka się ruszyć
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Teraz dostałem informacje że źle podłączyłem, to ma być podłączone do tego dolnego króćca idę jeszcze raz zobaczyć
- - - Updated - - -
Załącznik 239770
A to ma być tak podłączone?
Ostatnio edytowane przez jacpab ; 04-01-2018 o 12:17
Już podłączyłem według tego co kolega z forum lancii powiedział i wyszło mi max ładowanie 1430, a gruszka sprawna bo przy ciśnieniu 0,8 bara jest otwarta. A chodziło mi o te węże jak podłączyć z zaworem bo na rysunku nie widać tego jak one dokładnie idą za tą osłonką,wiadomo ten długi wąż idzie z samego dołu do górnego króćca zaworu i tam jest ciśnienie, ten króciec z zaworka co wystaje na bok to ma iść do turbo i tam ma być upuszczone ciśnienie, a ten dolny króciec zawory ma iść na gruszkę? Tak to ma być?