Tak obrotek to obrotomierz heh.A scieżkę diagnostyczną przeszła w FAP bo mam tam znajomych.Tzn.sprawdzili każdy układ elektryczny step by step i przy okazji wyczysciłem komputer z błędów.Jak podepniesz auto pod dobrego interfejsa(dobry=od 4 tyś wzwyż) to też powinno pokazać Ci co jej jest.Ostatnio widziałem skan całego Golf IV i okazało się,że prąd kradnie sterownik centralnego zamka.Zwykły interfejs z allegro nie pokazał nic.
o dziwo włoski motor pali za 1 razem, napewno nie jest to taka rewelacja jak byłe 6 garowe bmw, które przy -20 paliło dosłownie na dotyk
mi troszkę dłużej kręci bo mam akumulator juz nie pierwszej "świeżości", ale odpala zawsze, no i zawieszenie skrzypi co mija po 2-3 km. Jedyne co mnie nie pokoi to gdy jade ni z gruchy, ni z pietruchy słyszę przez sekundę jakieś metalowe piszczenie z okolic tunelu środkowego - jakbym potrał metal o metal, taki wysoki dźwięk. Nie mogę tego zdiagnozować ponieważ pojawia się w bardzo różnych momentach, wszystko dział poza tym ok. Nie wiem kompletnie co to może być.
Dziś w Białymstoku w nocy było koło -20 ale z rana niunie odpaliłem na dotyk![]()
Ja jestem zachwycony odpalaniem.
Co prawda mam ogrzewany garaż, ale ostatnio zostawiłem ją pod firmą na kilkanaście godzin i nie było żadnego problemu mimo mrozu na poziomie -16*C.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mi najpierw zamarzła a po kilku km zerwała się linka od gazu![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda