Sorki za offtop, ale może by się (nowi i starzy) koledzy z Wawy i okolic przyjechali pochwalić na SPOTa![]()
W Bravo jest tak samo gdy jest mokro i zimnawo... TTTM
no to niby warunki idealne do odtworzenia sytuacji a u mnie ciiiiszzaaaa. Podjade po pracy na jakies garby
Generalnie jestem "delikatnie" przewrazliwiony na dzwieki pojazdu inne niz muzyka i szum powietrza. Tropie wszelkie brzęczki w Julci z wytrwaloscia nadwachmistrza Eberharda Mocka ale nie mam specjalnie do czego sie przyczepic... Przy roznej amplitudzie odzywaja sie rozne upiory, a to glosnik w drzwiach, a to klapka od schowka. Jednak bardzo rzadko i przy ekstremalnej nawierzchni.
Te podane przeze mnie wczesniej wystepowaly w calym zakresie amplitudy i zostaly skutecznie przepedzone![]()
Ta przypadlosc nie wystepowala u wszystkich. Ktorys z elementow zawieszenia nie jest zabezpieczony od spodu i gdy dostaja sie do niego zabrudzenia zaczynaja dochodzic odglosy z przedniego zawieszenia przy pracy na poprzecznych nierownosciach (trzeszczenie). Wiele osob ktorzy posiadaja Bravo donosi o tym samym. Gdy robi sie cieplo jest cisza ..
Ot, wloszczyzna![]()
Witam
Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników. Otóż odebrałem moja Giuliette dwa tygodnie temu i od tego czasu przejechałem 1400 km. Dziś podczas uzupełniania płynu w spryskiwaczu zauważyłem rdze na elemencie obudowy turbiny (tak sadze ze to turbina-nie znam sie - załączam zdjecie z zaznaczeniem). Moje pytanie to czy to normalne iz ten element juz rdzewieje (zmiany cieplne lub coś podobnego) i czy u Was też tak jest.
Dziekuję za informację i pozdrawiam
Załącznik 16906
Skoro się nagrzewa do kilkuset stopni a jest żeliwnym odlewem to siły nie ma-będzie rdzewieć. Normalna sprawa.
Ostatnio edytowane przez metan ; 04-02-2011 o 00:16
Dokładnie zgadzam się z przedmówcą.. to element zewnętrzny - ma prawo
Ja nie polemizuje. Bylem ciekaw czy u innych tez tak sie dzieje (przypominam 1400km) a reszta silnika jak nowa.