Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.
Jeżeli masz antenę w dachu, to znaczy że ktoś rzeźbił to auto. Oryginalnie w sw antena jest w spoilerze bez wyjątku, a na dachu jest antena do instalacji telefonu gsm.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Też przymierzam się do wymiany anteny w mojej 156 2005r. SW , wyczytałem w innym temacie, że antena od radia jest na dachu ze wzmacniaczem w stopce.
Ta w klapie występowała podobno tylko w przed liftach.
Może ktoś to potwierdzić ? Bo już się gubię w temacie anten.
Pozdro
Antenkę to sobie ona może mieć, tylko fabrycznie ona jest przewidziana do instalacji telefonu gsm - antena radiowa jest w spoilerze:
![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
15.02.2002 - modyfikacja 5975 - dodano antenę z modelu Alfa 147 w miejsce obecnie stosowanej.
Czyli po lifcie antena jest na dachu a nie w spojlerze. U mnie jak wykręcę bacik z dachu to źle gra radio.
A możliwe że masz rację. Źródło?
Dobrze Panowie.
To w takim razie jak mam 156 sw po lifcie wnętrza - produkcja maj 2002, to gdzie szukac anteny?
Na dachu mam bat i faktycznie jest na gwint m5.
Tylko, że w klapie tylniej mam takie ustrojstwo jak na poprzednich fotkach?
Musze sprawdzić tą na dachu, czy gra lepiej, czy gorzej bez bata.
To w takim razie gdzie miałbym szukać wzmacniacza antenowego jeżeli w ogóle występuje?
Majster w spoilerze masz antenę a wzmacniacz w klapie to co na zdjęciu ktoś tam wcześniej wrzucił.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
W takim razie, czy na wzmaczniaczu powinno byc napiecie po właczeniu radia?
Auto bez bose jesli to cos zmienia.