kalma auto trzymam pod chmurka.Szewi mam wywalony DPF i czesciowo zaslepiony EGR robione przez Tomka_KRK
kalma auto trzymam pod chmurka.Szewi mam wywalony DPF i czesciowo zaslepiony EGR robione przez Tomka_KRK
grzdylu a codziennie jadac ta sama trasa zatrzymujesz sie tyle samo razy i jedziesz z taka sama predkoscia??Chyba nie wiec jak mam Ci to obliczyc??Skad ja moge wiedziec ilu pieszych wejdzie mi na pasy,ile razy zatrzyma mnie pan ze znakiem stop,ile swiatel czerwonych bedzie na drodze,czy smieciara nie bedzie stala na srodku drogi i nie bede mial jak jej wyprzedzic,czy robotnicy akurat nie beda latac dziur na drodze itp itd.Nie sadze zebys bez gazu tyle przejechal na 4 biegu
chciałem tylko zwrócić uwagę na jedną rzecz...jazda w mieście jeździe w mieście nie równa. W Warszawie ruch miejski to średnia prędkość 11km/h z czego większość pokonywana na 1 2 biegustąd spalanie miejskie może osiągać spokojnie 12l/100km ja mam średnią z 500km po mieście 10,2l/100km i uważam, że niżej się pewnie da zejść ale musiałbym o godzinę wcześniej wychodzić do pracy a przy obecnej aurze jednak ciężko się podnieść rano
btw. Czarny_28 dużo masz dziwnych przypadłości podczas tych 3kmśmieciarka, roboty drogowe, sporo świateł...nie zazdroszczę
![]()
Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 27-11-2011 o 13:22
Born to be wild.
grzdylu dalem tylko przyklad ale nie powiem bo czasem mi sie zdarza ze smieciara stoi w takiej wazkiej uliczce i nie ma jej jak wyprzedzic bo auta z przeciwka jada,ostatnimi czasy bylo sporo ulic remontowanych w mojej wsi,pana z lizakiem mam tylko jednego na trasie,swiatel wcale,3 ronda o ile mozna to tak nazwac(takie koleczka) tylko tych pieszych nie jestem w stanie okreslic
.Wiem ze rozne moga byc spalania ale takie wydalo mi sie bardzo duze.Nie patrzylem tez skad jest.Po czesci masz Ty racje oraz koledzy ktorzy przypomnieli mi ze nie mam DPFu i zaslepiony EGR.
Ja przed chwilą jechałem i specjalnie patrzyłem na spalanie. Po 3 km miałem spalanie średnie 10.7l / 100, ale już po 7 km spadło do 8l / 100, tak że ciężko określić "spalanie w jeździe po mieście".
ale nie mowicie o spalaniu chwilowym??
miarodajna warotść spalania może być określona po przejechaniu kilkuset km dopiero wtedy można określić orientacyjne spalanie średnie.
Born to be wild.