epsonix, niestety nie pomogę. Uciekam od robienia w b&m jak tylko się da![]()
epsonix, niestety nie pomogę. Uciekam od robienia w b&m jak tylko się da![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
rozumiem, pewnie taniej kupić centralkę niż próbować przy probelematycznej grzebać.
powiedz mi tylko, czy kiedyś otwierałeś centralkę i czy przeprogramowywałeś je coś w stylu przekopiowanie pamięci z jednej działającej centralki do drugiej padniętej? jeśli tak to w paru słowach daj znać jak to wygląda, co potrzebne, czy może szkoda się bawić.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Bawić się nikomu nie zabronię.
Trzeba mieć tylko trochę odpowiedniego sprzętu![]()
K9F5608U0D 63- Ball FBGA
Jest też uC i FPGA
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
A czy to autoclose na samym dole pierwszego obrazka odpowiada za samozamykanie sie auta podczas jazdy czy po wylaczeniu silnika i wyjsciu. Czyli jak sie zapomni go zamknac?
Dzięki. Dziwi mnie rodzaj wyświetlacza, u mnie jest ustawione No Display/Voice HMI a u Ciebie Matrix/4 lines. Ty masz w Spiderze ten wyświetlacz graficzny duży pomiędzy zegarami, taki jak w większości 159?
Może ktoś inny ze 159 najlepiej jak ma B&M albo B&M Nav rzucić okiem jak ma to ustawione?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
No tak, wyświetlacz między zegarami jest normalny, jak w większości 159. Kilka postów powyżej wklejałem jego fotki - co prawda z przebiegu nawigacji, ale widać jak on wygląda.
[MENTION=30032]t0m[/MENTION]. jest działa!!! zmieniłem rodzaj wyświetlacza na Matrix/4 lines i teraz widać nawigację. jeszcze nie podłączyłem anteny, pobawiłem się we wpisywanie adresu - droga przez mękę, no ale jest zawsze jakaś opcja i bajerek. dzięki za Twoje screenshoty, nawet wcześniej chodziło mi po głowie żeby to zmienić na taką opcję, ale sądziłem że skoro wcześniej przed updatem/osiowaniem widziało nawigację, to nie ma sensu.
teraz dziwi mnie tylko dlaczego przed updatem firmwaru i osiowaniem proxi to działało. no chyba że jeszcze jedna możliwość. pierwsze osiowanie próbowałem robić pod firmą a tam miałem tylko telefon z AlfaOBD. Osiowanie wywaliło same faile i może coś mi zmieniło w opcjach Proxi przy okazji? Potem w domu robiłem proxi z MESa które ładnie przeszło i dopiero wtedy robiłem updatey firmwaru, w międzyczasie nie sprawdzałem czy nawigacja jest dostępna.
No i teraz w końcu rozpoznaje mapy na USB, wcześniej były skargi żeby włożyć pena z mapami.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 18-02-2017 o 21:24