Z Alfą porównywać możesz Audi A3 albo BMW 1. Sprawdź koszty utrzymania tych samochodów i zobacz, co będzie droższe.
Z Alfą porównywać możesz Audi A3 albo BMW 1. Sprawdź koszty utrzymania tych samochodów i zobacz, co będzie droższe.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
no dobra przekonaliście mnie, skuszę się na Alfę ale jeszcze miesiąc muszę poczekać... powiedzcie mi jeszcze coś takiego, lepiej jeżdżoną w Polsce czy Niemczech? I na co mam zwracać uwagę podczas zakupu? coś co można zauważyć samemu... chociaż jeśli już będę zdecydowany wjadę na stację diagnostyczną przed zakupem.. jakieś rady?![]()
Wiadomo, że lepiej taką z Niemiec - tyle, że oni ich za darmo nie rozdają. Kupując od handlarza masz spore szanse, że bita i/albo przekręcony przebieg. W sumie więc lepiej szukać od I właściciela z Polski.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Właśnie Niemiec za dobrą Alfe raczej nie zawoła 3K euro to samo za polską salonówkę 12tys może braknąć...
dokładnie jak wyżej piszą koledzy. Dobra Alfa z zachodu to nie 10 czy 12 tys zł. Licz troszkę więcej.
Jednak ja szukałbym u Niemców/Belgów czy Holendrów. Wyposażenie samochdów z zagranicy dużo lepsze
Przy odrobinie szczęścia można wyszarpać autko z bardzo bogatym wyposażeniem (navi, ładna, jasna skóra, pełna elektryka szyb + lusterka itp). Alfy z polskiego salony zazwyczaj są bardzo ubogie...
pozdrawiam,
Adam
ja akurat bym sie nie kuerował handlarzami bo mój kuzyn sprowadza autka ma swój komis więc mógłby mi coś ściągnąć i sądzę że lepiej by wybrał niż ja hehe![]()
skóra czy welur?
Dzisiaj pierwszy raz jechalem AR w zyciu i zakochalem sie od razu. Sytuacja wyglada tak ze aktualnie szukam samochodu a znajomy prowadzacy komis samochodowy przyjechal po mnie wlasnie AR 147. Zaproponowal mi sprzedaz po znajomosci za 10 tys zl.
Auto wymaga poprawek lakierniczych na prawym tylnym nadkolu, dodatkowo z tego co on zaobserwowal to czasmi "zgrzyta" rozrusznik + stwierdzil ze jest cos do zrobienia z rozrzadem. Auto bylo kupione w polskim salonie, jest przepieknie ciemnozielone, jasna welurowa tapicerka i fotele (troche brudne), climatronic, naglosnienie Bose, tempomat, pelna elektryka .... wszystko. Przebieg cos kolo 140 tysiecy (nie wiem na ile sprawdzony, wedlug znajomego ktory ma ten komis przebieg powinien byc prawdziwy). Caly dzien gryze sie z myslami czy kupowac czy nie ... zakochalem sie.
Prosba do Was o opinie czy "zgrzytanie rozrusznika" + prawdopodobna zmiana rozrzadu w tym silniku wiaze sie z duzymi kosztami ? Czy 1.6 105 KM ma tez dwie swiece na cylinder? No i przede wszystkim na co zwrocic uwage przy zakupie bo chyba od tego zaczal sie watek...
/facepalm
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars