Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 111

Temat: jak sprzedać alfe 156

***mach***
    Gość

Domyślnie

troche cię rozumiem, sam popadam w skrajne nastroje na temat mojej alfy, od euforii az po zalamanie. Teraz jestem swiezo po wymianie zawieszenia wiec jazda alfą mnie cieszy, ale pewnie nie długo. Na szczęscie znalazłem samochód który dostarcza mi tyle samo przyjemności z jazdy co alfa. Kupiłem żonie Civica z silnikiem 1,8 140km. Naprawde jazda tym to bajka. Na 17" prowadzi sie rewelacyjnie moze na szybkich zakretach nie az tak 156 ale jest super i przedewszystkim cicho, sztywno i komfortowo. Z alfy oczywiście nie rezygnuje bo przecież mozna być bigmistą Zresztą alfą jeżdze 2 lata i jak narazie tylko robiłem przy zawieszeniu, poza nim absolutnie nic nie naprawiałem. Oczywiście kupując dałem duuużo wiecej niz średnia rynkowa cena i moze dlatego nie mam z autem kłopotów. Alfe Kupiłem sprowadzoną z niemiec.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Z tym zawieszeniem niestety tak musi być.Dla jednych genialne dla innych przekleństwo.Osobiście sam bym wolał po jednym wahaczu z przodu a na tyle prostą bezobsługową bęlkę skrętną, bo w wyścigach po serpentynach nie biorę udziału.

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał ***mach***
    troche cię rozumiem, sam popadam w skrajne nastroje na temat mojej alfy, od euforii az po zalamanie(...)
    Doskonale rozumiem, doskonale. Pamiętam, że był taki moment że się wręcz 166 bałem... czy zapali... ale jak już zapaliła... to brałem na drodze wszystko co nie uciekało na drzewo :mrgreen: Żona była lekko przerażona :mrgreen: A mi serce pikało jak oszalałe, tęsknię jak cholera
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Cytat Napisał Maciek-156
    Widzisz kolego ty bawiłeś się w pseudomodyfikacje swojej alfy (po jaką cholerę był ci stożek), a jak robiłes remont zawieszenia to po kawałku zamiast kompleksowo - nic dziwnego że było ono non stop uszkodzone i zawsze, któryś element był uszkodzony.
    Bo nie każdego stać na kompleksową wymianę zawieszenia, czyli wahacze+amorki przód+tył. A stożek można sobie w garażu zrobić za 110zł~200zł.
    No to sam odpowiedziałeś parafrazując twoje stwierdzenie nie każdego stać na alfę, a w ogólnym sensie na auto klasy średniej. Ju ż tu pisałem żenie sztuką jest kupić auto sztuką jest je utrzymać
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

A jeszcze z jedną uwagą do Maciek-156, są ludzie których stać utrzymać AR, czy inne auto średniej klasy... ale jest moment kiedy podsumujesz ile to Cię kosztowało. Ja tak miałem, jak podsumowałem ile mnie wynosi 166, to okazało się że średnio miesięcznie dokładnie tyle wynosi rata za kawalerkę w Opolu i postanowiłem wrócić do AR za rok lub dwa, a teraz przeznaczyć środki na inny cel. I b.pawelek również do AR wróci.

I na litość boską przestańcie już kręcić nosem i pomóżcie chłopakowi sprzedać bellę.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Jak mozna pomóc sprzedać czyjś samochód ?
    mamy pytac znajomych czy nie szukają smaochodu ? ( skoro nikt tego auta nie zna tak naprawdę )
    samemu dawać ogłoszenia ?

Przecież właściciel powinien o to zadbać- dobre gołoszenie to wg. mnei szczere ogłoszenie- bez oszukiwania i ukrywania faktycznego stanu pojazdu - trzeba dać ogłoszenie na allegro, na otomoto, na trader, na gratka i czekać- alfy ciężko się psrzedają- czsami po parę miesięcy....

b.pawelek - może rozważ zsotawienie smoahcodu w rozliczeniu ?
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

adasco
    Gość

Domyślnie

Jak masz dzieciaka, to rob fotosy tak, zeby bylo widac fotelik.
    Jesli paliles, usun tego slady.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

Mnie Maćku być może nie stać na auto takie jak alfa romeo. Byc może w ogole nie stac mnie na utrzymanie auta klasy średniej. Albo nawet jedyne na co mnie stać w tej chwilii to utrzymanie roweru. Tobie napewno kiedy miałes, tak jak ja teraz, 21 lat wiodło sie o niebo lepiej. Cóż byc może ja nie byłem aż tak życiowo zaradny. Tego nie wiesz. Dlatego nie na miejscu sa komentarze tego typu, jak te które zawzięcie wypisujesz. Tak samo jak ocena mojego uwielbienie dla marki, która cenię sobie ponad wszystkie inne. A w zakupie wozu, którym jezdze w tej chwili głowa (bądź też odpowiedzialne w niej za racjonalne myslenie elementy) napewno nie uczestniczyły, zakup stanowił wyłącznie realizacje moich marzeń związanych z marką i nigdy nie liczyłem wyłożonych na wóz pieniędzy, czy to w benzynie czy w częsciach. Tak samo zbędne są komentarze innych osób na temat taniego mięsa i innych tego typu rzeczy, chyba że ktos jest animatorem działu mięsnego w Tesco i zostały mu nawyki z pracy. Gówno wiesz o tym w jakiej jestem w twj chwili sytuacji i na co mnie stać a na co nie. Poprosiłem o pomoc w konkretnej sprawie a ty znalazłes sobie dobrą okazje zeby zwierzac mi sie ze swoich życiowych madrości. Moim ojciem nie jesteś (jezeli o czymś nie wiem to nie forum jest miejscem na tego tyu zwierzenia), zreszta w podobnym tonie wypoiwedziało sie już na pocżatku kilka osób. Łatwo więc stwierdzić, że to co piszesz, w tej chwili juz nie służy to niczemu. Jeżeli odczuje taka potrzebe poprosze cie o tego typu porady. Chciałbym wierzyć w szczere intencje że miało to służyć temu abym nie rozstawał sie z marką a nie byciu złośliwym (jako sztuka dla sztuka). Poki co mam poropozycje: jeżeli wypowiadasz sie skup sie prosze na temacie wątku który brzmi: jak sprzedać alfe 156. "Jak" i "czy" sprzedać to zgodzisz sie zapewne spora różnica Wątek ma 4 strony a postów z odpowiedziami na moje pytanie jest pewnie nie wiecej niż 1/3. rozumiem ze niektórych może to dziwić ale juz na poczatku wydaje mi sie wyjasniłem co mna kieruje przy sprzedaży auta.

PS: Rozwazam taka opcje jak rozlicznie. Tzn nie wiem czy myslimy o tym samych. Bo rozliczenie kojarzy mi sie głównie z nowym autem. Ja mysle głównie o tym zeby zamienić sie autami z prywatną osoba, która równiez upłynnia swoje auto.

Kurcze a ja sie tak zastanawiałem dlaczego tak duzo wozów z aukcji ma foteliki Chodziło mi w zasadzie o porady gdzie wystawiac. Czy na allegro itp, czy np płacic posotjowe w komisie i lepiej zeby tam stała. Albo sprzedaż może trwac tak długo że lepiej pozbyć sie jej od razu w komisie. Albo gdyby auto ukradli byłby mniejszy kłopot i najmniej bym stracił.
    O tego typu własnie porady mi chodziło od osób, które alfe sprzedawały, lub sprzedawały ajkiekolwiek auto. i wydaje mi sie że wyjasniłem to już na samym początku.

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Według mnie komis to kiepskie rozwiązanie, moją byłą 146 sprzedałem dając ogłoszenie w gazecie giełda samochodowa ze zdjęciem za 15zł, teraz można dać przez internet na www.admoto.pl i pójdzie do druku, z doświadczenia polecał bym też www.otomoto.pl oraz www.gratka.pl zawsze wrzucałem 8 fotek dobry realny opis i nigdy nie miałem problemu ze sprzedażą.

tomkap
    Gość

Domyślnie

Jest spory odsetek ludzi, którzy szukają auta w swojej okolicy za pośrednctwem gazet Ja zawsze ogłaszałem wszędzie, jednak i tak ktoś z bliska kupował.Ogłoszenie dawałem do lokalnych gazet za pośrednictwem internetu. Myślę że w każdym regionie takie lokalne gazety ogłoszeniwe są wydawane.