Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Myślałam, że zostanę zbananowana.
Gwarancja na Mito - przedłużenie o rok pełny pakiet 3 100 zł na czwarty rok 7 480 zł na 5 rok 16 145 zł, cena może być wyższa, zalezne od przebiegu.
---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:57 ----------
Limit jest, mam dokładne wyszczególnienie.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Mowimy o dwoch roznych ubezpieczeniach. Ubezpieczenie oferowne w salonach alfy jest robione we wspolpracy z benefia. Jest ono zaporowo drogie w porownaniu do innych marek. Warunkiem zamowienia przeze mnie auta u boltowicza byla mozliwosc przedluzenia gwarancji po duzo mniejszej cenie jak to jest w innych markach. Dlatego zrobiono rozeznanie i istnieja na polskim rynku dwie firmy ktore sie tym zajmuja. Przedstawiono mi wiec oferte firmy autoprotect (firm wywodzi sie z Uk) ktora tak jak benefia partneruje wielu firmom na polskim rynku przygotowujac programy przedluzen gwarancji. Naprzyklad oni robia program pewne auto dla Toyoty. Wspolpracuja oni takze z Bezposrednio z dealerami, a ich oferta jest duzo tansza on tej z bebefi. Wiem ze boltowicz podpisal z nimi umowe i maja te przedluzenie gwarancji w ofercie. Z racji ze mozna podpisac umowe przed wygasnieciem gwarancji producenta zobacze jak bedzie sie sprawowalo auto gdyz robie duzo kilometrow i wtedy podejme decyzje czy ja wykupie.
Ostatnio edytowane przez teon ; 10-01-2012 o 18:39
Benefia 2750 zł tak podał mi salon Autex, dziś byłam w Carserwisie 3100 zł pełny zakres - pewnie to samo ma boltowicz.
Ceny iście kosmiczne - to tylko pokazuje ze takie przedłużenie jest obarczone dużym ryzykiem dla ubezpieczyciela i że istnieje wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia usterki. Może trzeba łaskawiej spojrzeć przy kolejnym zakupie na firmy które dają dłuższą gwarancję przy zakupie nowego auta ( Kia nie wspominam gdyż te ichnie 7 lat to czysta bajka) ale powiedzmy Toyota i Honda dają 3 letnie bez żadnych obwarowań oprócz 100 000 przebiegu.
motor sports can be expressed in one single letter///M
Zgadza się TygrysiuNastępnym razem nie AR...aż wstyd to pisać (dobrze mi było w 159 SW i pewnie w innych modelach też byłoby - dziś jakoś przekonałam się do deski rozdzielczej Julki
), póki co walczę o przedłużenie gwarancji, ale jak na razie marnie to widzę, ale błagam duża ilość kciuków mile widziana, w poniedziałek atakuję salon.
Nie to samo. Mowisz o benefi ja mowie tej firmie /http://www.autoprotect.com.pl/. Przez to ze bylem zainteresowany tanszym rozszerzenie gwarancji to wiem ze z nimi rozpoczeli wspolprace. Sprzedawcy o tym wiedza na pewno wiec zadzwon do boltowicza na salon i tam powini byc zorientowani bo dla mnie to zalatwiali. Jeszcze raz to nie ubezpieczenie benefi.
Czysta bajka jest zawsze z kazda gwarancja. Gwarancja kia jest taka sama jak innych marek. O tym co wsczesniej pisalem o kia chodzilo o to ze kiedys mozna bylo wymniaz laczniki amortyzatory, sprzegla itp czesci ktore mocno dostawaly w kosc na polskich drogach bez wzgledu na przebieg. Teraz to doprecyzowano i nie jest tak fajnie i jest jak w innych markach takich jak toyota czy vw. 7 lat gwarancji kia to nie pic i nie ma tu czego podwazac pod tym wzgledem maja jedna z najlepszych ofert na rynku.
---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:24 ----------
Benefia wspolpracuje z fiat poland i kilka lat temu przygotwala oferte top assistance ktora obecnie jest malo atrakcyjna w porownaniu do innych firm. Przedluzenie gwarancji np vw jest robione prze allianz, nissan w tamtym roku wprowadzil przedluzenie gwarancji dla swoich samochodow wlasnie we wspolpracy z autoprotect. Np dla najdrozszego ich modelu to jest murano przedluzenie gwarancji do 5lat i 150000 km kosztuje 5000 pln, ale dla takiego note kosztuje juz wiecej niz polowe mniej. Autoprotect specjalizuje sie w takich ubezpieczeniach i oproch wspolpracy z importerami wspolpracuje indywidualnie z dealerami i tak jest w przypadku boltowicza poniewaz naciskalem na nich aby znalezli jakas tansza alternatywe. Wiec zrobili rozeznanie i podpisali umowe z autoprotectem dzieki temu moge przedluzyc gwarancje nie za 12000 a za 3000 na 5 lat bez limitu kilometrow.