ma 10.5 s według specyfikacji fabrycznych
http://www.youtube.com/watch?v=gpcHQ4CMyB0 to link do filmiku
ma 10.5 s według specyfikacji fabrycznych
http://www.youtube.com/watch?v=gpcHQ4CMyB0 to link do filmiku
Hmmm a wracając do tematu: nigdy nie miałem auta, tylko motocykle. Alfa Romeo mam od czerwca i ani jednej poważnej awarii nie miałem (silnika ani jednej). Przejechałem dopiero ponad 4000 km i nie narzekam!!!
a niepewność?? kupując jakiekolwie auto, nawet funkiel nówkę nie można mieć pewności bo i nowy może się rozkraczyć. Podoba ci sie AR to kupujesz i już a AUDI czy VV nie wziąłbym za darmo.![]()
co powiecie na filmik ?
Według mnie nie pokazuje 9,5 do setki, przede wszystkim na filmiku nie zaczyna od zera i ma ok. 9 do setki licznikowej, to po pierwsze, po drugie, jak będziesz chciał, to serią możesz zrobić i 7 sekund do licznikowej setki- wystarczy, że będzie dobrze z górki, założysz mniejszy rozmiar kół i ogień. Takie filmiki są naprawdę mało wiarygodne, pomiary dokonywane stoperem i licznikiem- to raczej dla poprawienia własnego samopoczucia, mi nie za bardzo chce się wierzyć, żeby 1,9 105kM mogła zejść poniżej 10s do setki, przy danych fabrycznych 10,5, no chyba, że w takich warunkach jak opisałem powyżej.
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Pisałeś wcześniej że w alfie masz któtki gaz , wcześniej przed alfą miałem Vento , to prawie to samo co golf, Tam masz gaz na lince a a alfie z komputera, uważam że AR gaz jest bardzo czuły i nie trzeba go tak wciskać do spodu jak VW, druga sprawa podłącz pod komputer i sprawdz czy potencjometr gazu masz 100% sprawny, Mówie to na miom przykladzie , naciskasz powoli gaz gdy auto jest podłaczone pod komputer i leca procenty . Powinny być od 1-100% a ja tak miałem że jak maxymalnie wcisąłem gaz to było coś koło 80 % .
postaram sie jak najszybciej podpiąć go pod komputer i sprawdzić ten potencjometr
jest specjalny płyn służacy do czyszczenia potencjometrów , Kontakt sie nazywa
a mam takie pytanko jak jadę alfą mam ustawione na 24 stopnie ogrzewanie i na auto albo na 2 to temperaura cieczy jest 86-8 stopni a jak włączę dmuchawę na 4 to schodzi z temp silnika wolniej sie grzeje , czy to normalne ? w golfie tak miałem w sumie
---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:40 ----------
jeszcze jedno pytanie gdzie w 156 znajduje się antena , bo radio mi nieraz ucieka
antena jest w tylniej szybie a temp. jest ok przeciez wydluzasz obieg i sie schładza płyn