Skąd, to już pytanie do elektryka, do którego polecam się udać. Możesz sprawdzać sposobem podanym przez któregoś forumowicza, ale ja pojechałbym do speca, powiedział o akcji z odpiętą klemą i patrzył mu na ręce![]()
Skąd, to już pytanie do elektryka, do którego polecam się udać. Możesz sprawdzać sposobem podanym przez któregoś forumowicza, ale ja pojechałbym do speca, powiedział o akcji z odpiętą klemą i patrzył mu na ręce![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
no właśnie... byłąm u 3 elektryków i wszyscy zgodnie twierdzą, że jest ok... ale... do 4 razy sztuka...![]()
)
tylko naładuj ten akumulator przez noc.. prostownikiem![]()
poza tym wszystko jak wyżej
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Ja zrozumiałem, że koleżanka naładowała już akumulator, po czym odpięła kleme i na następny dzień nie było problemu z odpaleniem, więc pozostaje udanie się do elektryka i sprawdzenie co pobiera prąd po wyłączeniu silnika.
7 stron tematu i stwierdzenia, że "coś pobiera prąd", nie to żebym się czepiał ale... jak nie masz zamiaru sprawdzać sama lub z czyjąś pomocą sugestii pisanych przez kolegów to po co ciągnąć ten temat?
Byłaś u 3 elektryków? to napisz może co sprawdzali? czy wogóle się zabierali za to czy przez telefon Ci mówili? Podejrzewam, że pierwszy lepszy elektryk by sprawdził Ci pobór prądu, tu nie ma żadnej magiiSorry ale musiałem
![]()
odkopuje. Alfa stała ponad 2 tygodnie, nie przepalana. aku 8miesięczna centra futura 53Ah. otóż 'magicznie oczko' zmieniło kolor na czarny co wskazuje by podładować aku. zamiast go podładować przejechałem się, jakieś 170km za miasto+ trochę po mieście. kropka dalej czarna. dziwne, gdyż jest nowy, ładowanie było sprawdzane i wynosi 14.4 nawet przy obciążeniu (radio, ogrzewanie szyby tył, dmuchawa na 2, światła). pomysły jakieś?
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
jesli tak 'kropka' wskazuje na poziom naładowania akumulatora- to podłącz go pod prostownik. Jesli nic sie nie zmieni, to czym sie przejmujesz aku jest przeciez jeszcze na gwarancji skoro ma 8 miesiecy. Jesli alternator ładuje dobrze, mozesz jeszcze sprawdzić jaki jest pobór pądu na postoju, jak nic nie jest włączone. Bedziesz wiedział czy cos ci nie zjada pradu
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105