A nie przekręciłeś stacyjki na odpiętej lampie?
A nie przekręciłeś stacyjki na odpiętej lampie?
Tomaz miał/ma podobnie. Ruszył stacyjką jak jedna lampa była odpięta i teraz ma problemy z ustawieniem. Ale nie znam szczegółów. Jak będę miał "operatora kamery" to nagram Ci jak chodzą u mnie.
Ok zrobiłem jeszcze jeden test - wyjąłem silniczki regulacji, wykręciłem "bolec" do pozycji maks. i wpiąłem - przy włączaniu widać, że światła idą w dół i w górę i zostają jakby w maksymalnie najwyższej pozycji ale to za małoI teraz pytanie co z czujnikami pod autem, czy ruszając dźwigienkami powinienem zobaczyć jakiś efekt? Jeśli np będzie reakcja na ruch dźwigienkami to pozostaje już tylko kwestia złego montażu lampy?
ja przekrecalem stacyjke milion razy jak nie miałem lamp zalozonych i problemu nie było, ale wiadomo jak to z alfami, nigdy nie wiadomo co nowego wyskoczy
Rusz ręcznie dźwigienkami i zobacz czy ruszają się lampy.
U mnie tez było ok po przekręceniu zapłonu bez lamp.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
aro_1977, mi się wydaje, że nie potrafisz dobrze zamontować silniczka. Lub sam reflektor jest uszkodzony. Tak jak było pisane, sprawdź też, czy dźwigienki obracają ośkami potencjometrów.
A jak staniesz pod ścianą to regulując na silniczku lampa się rusza góra dół? Jak tak to masz ok.