Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 63 z 63

Temat: Prośba o opinię przed zakupem..

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar aglaja
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 115 KM, 2002 r. + Trabant 601 '78 r. + Opel Astra 1,7 CDTi 2012 r.

Domyślnie

Aaaa no własnie ślizga się! Dlatego postanowiłam używać tylko gazu .. wrzucam na 5 i tak pędze przez wrocław

No szkoda, że te przyciski nie świecą ale cóż nie można mieć wszystkiego. Wczoraj po odpaleniu mrugał mi licznik kilometrów przez całą drogę. Dopiero jak zgasiłam i znów odpaliłam to było normalnie. Cos komuś wiadomo. Wybaczcie za tych 100 pytań do, ale moje poprzednie auto było proste jak konstrukcja cepa w związku z czym doświadczenie z komputerami samochodowymi mam znikome..

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Co do pedału sprzęgła - masz gumową nakładkę? Jak kupiłem samochód, to nie miał nakładki i musiałem dokupić na alledrogo za kilkanaście złotych, bo też mi się ślizgał.
    Jeśli natomiast chodzi o mrugający licznik przebiegu, to oznaka, że jest problem z co najmniej jedną centralką - komputer nie może się z nią skontaktować, a dokładniej - nie odpowiedziała na "check" przy diagnozie (zaraz po przekręceniu kluczyka, samochód sobie robi diagnozę - wysyła zapytanie po linii CAN do wszystkich zaprogramowanych centralek i czeka jak wszystkie odpowiedzą, jeśli któraś milczy - licznik mruga).
    Te centralki, to np.: elektryczne sterowanie szybami, sterownik silnika, ABS/ASR, poduszki, nawet chyba radio...

Mart
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał aglaja Zobacz post
    Ojj z dużą dawką przyjemności wrzucę jak uda mi się zrobić zdjęcie w jakimś przyzwoitym miejscu(...)
    Fajne zdjęcie w domu da radę!