Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Ale Ty nie sprawdzisz korekt![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak nie sprawdzi, jak sprawdzi![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
ja tak samo Verva + 2T![]()
O właśnie, Paweł (pawciu87), a raczej jego Bella jest żywym przykładem na spadek korekt po stosowaniu 2T![]()
Tu jest więcej takich przypadków. Jak cofniesz się troszeczkę do tyłu, to zamieszczałem przykłady z pomiarów. Z resztą nie tylko ja.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
dokładnie... bodajże na trzecim cylindrze miałem korektę grubo powyżej 1,5 na plusie,a reszta w okolicach 0,5 i 0,8 - różnie... przeczytałem cały wątek i zaryzykowałem - silnik pracuje bardzo miękko, nawet po nocce na mrozie(pierwsze chwile pod odpaleniu). Dodaję plik z korektami po wyjechaniu połowy baku![]()
Jutro lecę Dębica -Warszawa - Dębica. Będzie tego około 800 km bo jadę trochę na około. Mam zrobione odczyty przed dodaniem 2T i zrobię po powrocie porównanie. Będzie w poniedziałek
Amantes amentes
Zakochani są jak szaleńcy.
Witam!Zdania na temat przydatności stosowania 2T są podzielone.Sam pomimo iż nie mam żadnych problemów z paleniem,korektami itp zapobiegawczo zastosuję na pewno takowy.jedno co nowego mogę wprowadzić do tematu to to że w latach 89-95 kolega który przyjeżdżał do mnie z Austrii ZAWSZE dolewał miksol do paliwa tłumacząc że na naszym napędzie auto chodzi mu jak traktor.Nie były to czasy DPF,katalizatorów,turbosprężarek,EGR,common rail czy innych dobrodziejstw techniki ale już wtedy zauważał dobre strony stosowania 2T.Pozdrawiam