A jak jakościowo z tego co słyszałem to z innymi tulejami średnio to wygląda.
A jak jakościowo z tego co słyszałem to z innymi tulejami średnio to wygląda.
Ted gum to nie jest najwyższa pólka ale jak pisałem chyba tylko oni robią wiec za dużego wyboru nie masz...aczkolwiek mogę sie mylić bo nie pamiętam. Niech sie wypowie ktos z lepsza pamięcią![]()
ted gum robi srednie tuleje ale nie ma innych plywakow do 166. innym rozwiązanie jest zalozenie sztywnego pu, ale to zmienia konstrukcje bo nie jest to już tuleja plywajaca.
Wahliwa wahacza albo tedgum albo pu albo firma tegum(regenerują) Dwie ostatnie opcje to sztywna tuleja. Niektórzy jeżdżą i sobie chwalą.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Panowie, czy jest opcja ze tylne wahacze to jednorazowki? Kupilem zestaw tulei na tyl tedguma, ale stare nie chca pojsc ani w imadle, ani na prasce srubowej. Jakies pomysly, prasa hydrauliczna?
Prasa da radę albo taki patent http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...odissea-1.html post nr 134
Tuleje metalowo- gumową tak ogarnalem, ale jak pozbyć się środkowej części tulei pływającej, tego elementu wachliwego aby podejść tam piłka czy innym narzędziem?
Wiertarką. Porozwiercaj tak, żeby środek wypadł.
Wybilem, i kolejny psikus. Chyba ktoś już próbował to naprawić tanio, i wprasowal tam tuleje metalowa 50 mm żeby zastosować inną tuleje pływająca. Też pewnie trzeba to wybić, tylko ta tulejka Tedguma ma 53 mm. Jakoś ciasno mi się to wszystko widzi.