za programowe usuniecie DPF można i dać 300 zł tak jak ja, zresztą oferta z której mam zamiar skorzystać wisi na forum, a wyniki pracy kolegi który to robi są bardzo chwalone. Co innego sprawa wirusa, tu bym raczej nie oszczędzał
za programowe usuniecie DPF można i dać 300 zł tak jak ja, zresztą oferta z której mam zamiar skorzystać wisi na forum, a wyniki pracy kolegi który to robi są bardzo chwalone. Co innego sprawa wirusa, tu bym raczej nie oszczędzał
To ktora opcja jest najlepsza? Ja wycialem dpf bez kata, kat nie byl zatkany, wszystkie dziurki byly drożne. Zalezy mi żeby mocno nie dymił. Sądzicie, że lepiej wyciąć też kata tzn zastapic wszystko rurą?
Bo samochód to nie wszystko
Na programowaniu u Cinka wycinali mi dpf-a + programowe usunięcie dpf-a + wyłączenie egr-a + mocniejszy program. Dieselek dymił górnymi obrotami. Dzisiaj zamontowałem zaślepkę egr i o dziwo przestał dymićTroszkę podczyściłem przepustnice, egr i rure od egr-a gdyby kogoś interesowało
dodam jeszcze, że autko lepiej się wkręca na obroty, zwłaszcza na pierwszych trzech biegachale to tylko moje prywatne odczucie, nie testowane ani sprawdzane jakoś specjalnie
![]()
Ostatnio edytowane przez Rolen ; 03-04-2014 o 23:46
właśnie ta opcja jest najlepsza , czyli zostawienie kata ;
w moim w 2.0 rozciąłem puszkę , wywaliłem dpf , a kata zostawiłem , i żadnych rurek broń boże w środku puszki nie wstawiałem , bo tam poniżej jest czujnik EGT , z którego korzysta komp .
Dodano po 2 minutes:
spełnia , ale już nie euro 5 ;
bo euro 4 to nawet bez dpf silniki potrafią spełnić
Ostatnio edytowane przez sedici ; 04-04-2014 o 05:28 Powód: Dodano
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
po czym wnosisz ?
kto to zweryfikował i na jakim sprzęcie ?
napisze jeszcze raz - normy euro dla silników diesla określają ilośc wemitowanych czątek stałych w g/km
więc kto i gdzie sprawdził czy auto po usunięciu filtra spełnia tę normę ?
stacja diagnotyczne posiadają analizatory spalin do silników benzynowych i dymomierze do diesla. Z tym że aktualna normy dla diesli na dymomierzu przechodzi ikarus z lat 60 tych.
Ostatnio edytowane przez pampik ; 04-04-2014 o 06:27
Odnośnie spełniania norm, to nawet nie o nie chodzi. Chodzi o to, że nie spełnia norm homologacyjnych. Jesli samochód jest homologowany na terennie kraju lub UE z DPF-em, to po jego usunięciu taka homologacje traci. Więc aby dopuścić go do ruchu w takim stanie, to należy ją ponownie wykonać.
Odnośnie cen i fachowości. Jak czytam informacje, że np. wyłączenie DPF-a to 1200 zł, a chip w tym jest gratis, to... Programowe wycięcie DPF w większości przypadków, jeśli chodzi o nakład pracy nie jest wiele różniące się od usunięcia EGR-a. Czasami to tylko switch, a czasami pare drobnych modyfikacji.Natomiast zrobienie chipa, jesli ma to być zrobione dobrze, to np. dla EDC16 zmiana ponad 30 map zależnych od siebie. A więc gdy ktoś liczy, że jest to tylko dodatek, to wyobrażam sobie jak wygląda wynik tej pracy. Pewno tak jak większość podniesienie ciśnienia na railu, turbo, żądanie kierowcy, 2-3 godziny i następny
Ale nie narzekam, bo dzięki temu rośnie moja "Baza softów dziwnych".
Panowie, cena nie jest wykładnikiem wiedzy.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Mam pytanie a propos rezonansu po wstawieniu rury zamiast puszki: Czy znacie jakiś sposób na pozbycie się tego rezonansu? U mnie przy okazji operacji u Cinka wywaliłem DPF wraz z całą puszką. Teraz w okolicy 1800 obr/min i 2500obr/min słychać wyraźnie dudnienie (nie wiem czy to dobre określenie). Trochę mnie to irytuje i zastanawiam się czy da się coś z tym zrobić...jakieś sugestie??