Nie. Bo znowu mi radio będzie odostawało pół metra. Poczytaj instrukcje. Powinna być informacja o tej zworce.
Fotka z netu.![]()
Ostatnio edytowane przez hideto ; 27-01-2016 o 21:16
Kolego jeśli mowa o jak najniższym stopniu kompresji to mowa o jak najwyższym bitrate dla pliku. Przy zejściu poniżej 100 kB/s napewno będziesz miał zniekształcenia dźwięku. Zasada prosta - im niższa kompresja tym wiekszy rozmiar pliku i vice versa.
Z własnego doświadczenia (setki płyt audio zgrane do mp3) polecam stosowanie triku zwanego VBR czyli zmiennego bitrate - jakość dźwięku zostaje na wysokim poziomie a rozmiar pliku nie jest przesadzony. Chociaż kto dzisiaj przejmuje się rozmiarem pliku mp3 skoro mamy pendrive'y i karty pamięci na które można wrzucić X-tysiecy utworów?
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Mogę potwierdzić słowa kolegi [MENTION=61730]hideto[/MENTION] - u mnie podobnie działa bez żadnego problemu. Pliki mam tak jak w instrukcji w katalogach od CD01 do CD10 z nazwami zaczynającymi się od liczby 01 itd. Wszystko działa bardzo dobrze, tylko wkładanie radia to dość ciężka operacja...
Zdjęcie wtyczki poniżej, po prawej stronie.
![]()
Słuchaj Michał... jak na logikę, NAJNIŻSZY STOPIEŃ KOMPRESJI to jest max bitrate, czyli najbliżej nieskompresowanego pliku (kompresja jest zmniejszaniem wielkości danych, czyli IM WIĘKSZA KOMPRESJA = TYM MNIEJSZY PLIK = mniejsza przepływność.
Aby kompresja miała niższy stopień, trzeba dać większą przepływność = większy bitrate.
Daj max = 320kb/s
Dzięki Mateusz za ifo lecz bez kompresji gra tak samo.
Staram się nie ściągać plików, które mają mniej niż 192 kb/s ale sprawdzę przy 320 kb/s bo chyba takiego pliku nie wrzucałem a kombinowałem z plikami na różne sposoby.
Plik poniżej 100 kb/s oczywiście ma zniekształcony dźwięk ale w dalszym ciągu nie powinien powodować trzasków w głośnikach.
W weekend sprawdzę te 2 przewody czy w ogóle są i czy są połączone
Ostatnio edytowane przez brozek ; 28-01-2016 o 08:26
Dobra, ale nie oszukujmy się - mp3 jakościowo to jest kibel i to nigdy nie będzie dobrze grało.
Jeżeli chcecie słuchać muzyki akceptowalnej jakości to nie ma nawet co się za mp3 brać.
Gramofonu jeszcze nam w Alfie nie zamontowali
Rozumiem, że masz gramofon do obsługi plików o kompresji bezstratnej?