Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 73 z 73

Temat: usunięcie klapek kolektora - brak poprawy

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Cytat Napisał puceek Zobacz post
    również go można wypalić awaryjnie przez kompa !!!
    Próbuj dalej tak wypalać to zostaniesz bankrutem jak mówisz. Najgorsze co można zrobić w aucie.
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał puceek Zobacz post
    Koledzy jest idealnie jak mówicie... Poprostu mechanik nie wie co i jak i kombinuje. Ostatnio jak idiota jeździł moim i swoim Oplem i twierdził że jego samochód jeździ OK i mój też ( on ma Opla 1.9 150 KM ) Właśnie już jestem po wstępnej rozmowie z Cinsfotem ( daleko do nich nie mam i mam nadzieję że on to ogarnie a ja nie zostanę bankrutem ) Tylko szkoda że u niego tak długi czas oczekiwania Bo już w tym momencie przepłaciłem megaa za samochód. Ale chciałbym go zrobić idealnie czy dla mnie czy dla potencjalnego kupca. Nie lubię ludzi oszukiwać i kręcić. Czemu Tomek mówisz że nie mam DPF ? przecież normalnie jest wypalany i widoczny w kompie - również go można wypalić awaryjnie przez kompa !!!
    Nie mówię, że go nie masz. Mówię, że należałoby go odłączyć od wydechu i wtedy zrobić krótką jazdę, czy poprawi się reakcja auta "z dołu".
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Kotlina Kłodzka
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW

Domyślnie

Koledzy... TAK TAK powaracam w temacie mojej alfy która jest właśnie po wizycie u Lekarza spod Gliwic ( Cinsoft )
    Po pełnej diagnostyce okazało się że zupełnie co innego niż tutaj pisaliśmy. Okazało się że po remoncie silnika mój mechanik ( rzemieślnik ) nie zweryfikował dokładnie góry silnika i co się okazało że samochód został poskładany z poprzestawianymi wałkami rozrządu, niezakodowanymi wtryskami, z wyeksploatowanym kołem pasowym i uszczelnioną na silikon uszczelką pod głowiczką, nie wspomnę że wypuścił mnie z nieszczelną rurą dolotową do turbiny. Jednym słowem trzeba to zostawić bez komentarza niestety takich mechaników w Polsce nie brakuje...
    Po wizycie w Cinsofcie samochód w końcu jeździ jak powinien, od dołu od razu szatan,mniej wibracji i lepsze odpalanie przy zimnym silniku jak i ciepłym no i co najważniejsze spadło spalanie. Jestem mega szczęśliwy że w końcu mogę poczuć moc tego silnika i korzystać w pełni z alfy
    Dodatkowo się dowiedziałem że w aucie jest nowa turbinka i dpf i idealne korekty wtrysków ( po zakodowaniu itd ) - było to wymieniane wcześniej w związku z klapkami... szukali szukali i nie znaleźli

Dzięki koledzy za pomoc i wsparcie

I dobra rada dla wszystkich - jeżeli chodzi o silnik JTD i inne z grupy Fiat`a to tylko CINSOFT - Może tanio nie jest ale podejście Marcina do tematu i chęć pomocy jest ogromna. DZIĘKI MARCINIE
    Ostatnio edytowane przez puceek ; 21-08-2015 o 23:23