Ja myślałem, że to jest zestaw naprawczy od producenta tak jak pisałeś, a to jest jakiś "patent" aftermarketowy. Dodatkowo jeszcze z hameryki, gdzie te skrzynie na licencji klepał GM, i niekoniecznie są identyczne z naszymi. Mam mieszane uczucia.
Ja myślałem, że to jest zestaw naprawczy od producenta tak jak pisałeś, a to jest jakiś "patent" aftermarketowy. Dodatkowo jeszcze z hameryki, gdzie te skrzynie na licencji klepał GM, i niekoniecznie są identyczne z naszymi. Mam mieszane uczucia.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Zadaj sobie czasami troszkę trudu i się wysil. Ta "niby aftermarketowa" firma jest głównym dostawcą opracowań, modyfikacji i części do większości skrzyń automatycznych. Na ich częściach składane są praktycznie wszystkie remontowane skrzynie ASB.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
http://midparts.com.pl/pl/p/AW55-50-...WOROW-OEM/4278
I nawet przeceny mają!![]()
Aftermarket = części zamienne, w przeciwieństwie do OEM - podzespoły fabrycznie montowane. Nadal nie jest to cześć od producenta.
A...i na stronie internetowej każdy pisze, że jest "world leading"Nawet tedgum pisze, że jest wiodący
- - - Updated - - -
u nich brałem. Tylko koniecznie powiedz, że to do alfy mają być, ale pewnie i tak zapytają.
Jaguar S-type 4.2 V8
Nie zamierzam Ci więcej tłumaczyć, bo Ty i tak wiesz zawsze lepiej. EOT
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Będę musiał powiedzieć,że jeśli to wina elektrozaworów to mam możliwość sam zamówić i żeby zadzwonił. Choć podejrzewam,że będzie jak ostatnio. Wstawiłem w poniedziałek wieczorem a w środę o 9 zadzwonił,że do odbioru![]()
Wyluzuj gumęja nie mówie, że to jakaś firma krzak, ale też nie jest żadnym "głównym dostawcą". Nie jest to część od producenta, tylko aftermarketowy patent, i to jest fakt.
Napisałem, ze mam mieszane uczucia. Tylko tyle i aż tyle
- - - Updated - - -
Tylko sie nie daj naciagnąć na kosmiczne koszty. bo to ASB. Prawie połowa roboty to czekanie, aż się auto nagrzeje żeby ustalić prawidłowy poziom oleju w skrzyni
Jaguar S-type 4.2 V8
Ja właśnie oddałem autko do Długołęki, diagnoza => generalkaobjawy? Uślizg przy zmianie z 2 na 3 i uderzenie przy redukcji z 3 na 2. Oczywiście przy rozgrzanym oleju, podobno coś jeszcze z planetarną było nie tak.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 04-02-2017 o 16:51
Też tak myślę, ponieważ przejeździłem trochę z taką (pół sprawną) skrzynią, więc jakieś szkody mogły zajść dalej. Szczerze powiedziawszy póki auta nie odbiore to do końca nie dowiem się co za szkody były. Teraz chłopaki mają zagwozdke ponieważ coś przy turbinie uszkodzili i odbiór auta się przedłuża :/