Cytat Napisał master_tychy Zobacz post
Właściwie to nie wiem kto Tobie głupot naopowiadał w wielu różnych kwestiach.
Czyli, konkretnie w jakich?

Wiesz na jakiej zasadzie jest łożyskowany wał korbowy?.
Wał korbowy jest łożyskowany na łożyskach tocznych, przeważnie kulkowych, piszę "przeważnie", bo nie znam wszystkich rozwiązań stosowanych we wszystkich silnikach, a ciśnienie jest potrzebne do smarowania panewek, na których łożyskowane są korbowody, no chyba, że w Twoim Świecie, jest inaczej.

Jakie ciśnienie powoduje zapalenie czujnika? Sprawdź zdziwisz się jak małe
Jest na tyle wystarczające, że jest czas na zastosowanie się do zaleceń producenta, czyli możliwie najszybciej unieruchomić silnik i zrobić to bezpiecznie.

Z resztą... Nie istotne. Postaram się niektóre rzeczy ignorować dla lepszego zdrowia psychicznego wszystkich forumowiczów.
Masz rację, bo wypisywane przez Ciebie głupoty, mogą powodować problemy psychiczne, a więc to dobry pomysł - mnie prawie doprowadziło do załamania psychicznego, Twoje narzekanie na pseudo mechanika, który nie potrafił ustawić geometrii zawieszenia, bo nie wiem czego się spodziewałeś, no chyba tego, że ktoś znajdzie Ci innego, albo temu wytłumaczy, jak się ustawia geometrię zawieszenia, bo te Twoje wpisy, były, po prostu żałosne.

Fakty są takie, że żaden 5W30 nie jest przeznaczony do tego silnika i nie spełnia normy 9.55535-H2, która zakłada wysoką lepkość w wysokich temperaturach.
Dodatkowo wspólnie doszliśmy do wniosku, że jednak film olejowy 5w30 zetnie szybciej niż 5w40.
Dokładnie tak, jak doszliśmy do wniosku, że na rowerze można jechać z prędkością 335 km/h, i to jest bardziej realne, niż zerwanie filmu olejowego przy normalnej eksploatacji silnika, a więc nie dopowiadaj sobie, bo Ci to już wytłumaczyłem.

To powinno już rozwiać wszystkie wątpliwości.
Twoich rozwiewać nie musi, bo Ty ich nie masz, a co do moich, to ile razy można Ci to tłumaczyć?