Tak. Rozbierz i wsadź jakiś klin. W ASO tak robili jak klienci zgłaszali takie dolegliwości.
Sprawdź jeszcze kratki wentylacyjne (te długie pod szybą i tą dużą na środku).
Tak. Rozbierz i wsadź jakiś klin. W ASO tak robili jak klienci zgłaszali takie dolegliwości.
Sprawdź jeszcze kratki wentylacyjne (te długie pod szybą i tą dużą na środku).
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
I zróbcie na próbę to o czym już pisałem. Mocno umocujcie wężyki paliwowe przy filtrze paliwa czyli ten duży po środku podszybia. Przedmuchy przy krańcach maski pojawiają się jak brakuje tam uszczelek takich trójkątnych. Spotkałem się już kilka razy z tym, że znajomym ich brakuje z dziwnych przyczyn. Po założeniu problem ustawał. Kliny pod samą szybą częściej trzeszczą w wersjach poliftowych.
A jeszcze co zauważyłem, to deska przy zegarach najbardziej trzeszczy w słoneczny dzień jak sie nagrzeje.
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Miał ktoś takie trzeszczenie w okolicy szyby (jej górnej części od strony pasażera) - przy mocnym skręcie w lewo/prawo lub na mega nierównościach ??
Powoli mnie już to denerwuje... wie ktoś jak to rozwiązać?
Dodam że nie była wymieniana.
Sprawdz czy trzask nie pochodzi od mocowania lusterka.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Albo możesz też spróbować odginając jakimś pręcikiem górną uszczelkę psiknąc jakimś smarowidłem...
Wysłane z mojego SG S6 Edge przy użyciu Tapatalka
Lusterko odpada, spróbuje ze smarowidłem przy uszczelkach szyby![]()
Właśnie odebrałem auto z ASo po wymianie przedniej szyby. Dziś wklejona i jadę i strasznie skrzypi coś ta szyba jakby guma o szkło... Czy to normalne zaraz po wymianie? Przejdzie to jak klej już złapie na amen czy coś spartaczyli i jechać na poprawkę?
Oczywiście skrzypi tylko na nierównościach.
Zdecydowanie nie jest to normalne zjawisko po wymianie i jeśli jest to spowodowane nieumiejętnym wklejeniem, to samo się nie poprawi. Sprawdź, czy się nie opuściła z którejś strony, czy uszczelka nie jest powichrowana i jedź na poprawę. Najwyżej wkleją jeszcze raz.
Ja miałem przygodę z autoryzowanym punktem Pilkingtona, gdzie właśnie albo krzywo wkleili, albo jedna strona się opuściła. Dodatkowo uszczelka w górnych rogach była pofalowana. Pojechałem następnego dnia zgłosić reklamacje. Umówiliśmy się bez problemu na ponowne wklejenie i za drugim razem zrobili wszystko ok.
Mnie także dopadło trzeszczenie z okolicy podszybia przy większych prędkościach.
Przyciąłem dyndające sparciałe taśmy izolacyjne przewodów pod podszybiem, skleiłem przewody taśma akustyczną w kilku miejscach w których tego luzu było więcej niż normalnie zwłaszcza w punktach styku z karoserią, podkleiłem po dwóch stronach szyby także taśmę akustyczną(taka stosowana w budowlance pod profile do ścian gips karton, zresztą także mają tam funkcję zmniejszającą wibracje i hałasy) w miejscach plastikowych wsuwek podszybia plastikowego dodatkowo w miejscach styku podszybia z karoserią tj w miejscach mocowań zatrzasków/trzpieni oraz w miejscu styku łączenia dwóch części podszybia(tam jest oryginalna pianka ale była już przygnieciona i odklejała się). Teraz trzeszczenie nie występuje.![]()
Ostatnio edytowane przez Luck ; 04-09-2017 o 16:57