Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Temat: Brak spryskiwaczy ksenonów, a przegląd.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maru93
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo gt www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/56906-alfa_romeo_gt_1_9_jtd_150km-9.html

Domyślnie

tylko niech mi ktoś wytłumaczy po co są te spryskiwacze? żeby więcej płynu pobierały czy może po to, aby mieć całą maskę uwaloną od koncentratu? a od kiedy mam xenony miałem kontakt z policją i nic nie mówili + plus raz straż miejska
    Ostatnio edytowane przez Maru93 ; 20-12-2012 o 16:16

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Maru93 Zobacz post
    a od kiedy mam xenony miałem kontakt z policją i nic nie mówili + plus raz straż miejska
    I myślisz że dzięki temu nabrały mocy urzędowej? heheheheh

Cytat Napisał Maru93 Zobacz post
    tylko niech mi ktoś wytłumaczy po co są te spryskiwacze? żeby więcej płynu pobierały czy może po to, aby mieć całą maskę uwaloną od koncentratu?
    Po to aby przemywać klosze od brudu. Fakt, szału to nie robi ale taka jest idea. Przy soczewkach nawet najmniejsze zabrudzenie rozprasza światło. Nie oczekujmy że od spryskiwaczy klosz będzie czysty jak umyty gąbką, ale jednak dużo czystszy niż jakby spryskiwaczy nie było. Tak czy siak wg przepisów muszą być czy to się nam podoba czy nie.

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Marek - Daj na luz z tymi przepisami One sa po to zeby je lamac Akurat te w alfie zmywaja srednio ale sa takie co zmywaja dobrze bo maja wieksze cisnienie.

Co do zuzywania sie plynu w duzych ilosciach to przelacznik ma dwa tryby. Raz pstrykniesz do siebie to zmywa przez jakies 2 sek i sie wylacza. Jak przytrzymasz to leci krocej i sam regulujesz czas. Ja mialem ( bo zdjalem zderzak teraz do malowania) spryski podlaczone razem ze spryskami od wycieraczek, wpiolem sie w te same kable. Kupilem zderzak ze spryskami i pompka. Lutownica wypalilem dziure w zdbiorniczku, na pompke miejsce jest w kazdym, tylko dziury nie ma. Podpiolem sie do spryskow od wycieraczek i smigalo ze hej

Moglem tez kupic bardzo tanio lampy xenonowe razem z poziomowaniem ale balem sie ze nie ogarne elektryki, i szczerze mowiac nie chcialo mi sie
    Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 20-12-2012 o 18:04

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Marek - Daj na luz z tymi przepisami One sa po to zeby je lamac Akurat te w alfie zmywaja srednio ale sa takie co zmywaja dobrze bo maja wieksze cisnienie.
    Racja. Ale przecież nie chodzi o to żeby na to przyzwalać. Wiesz co by się w polsce działo? Nawet ursusy miały by hidy i świeciły po oczach

Użytkownik Pirat drogowy Avatar italianovero
    Mieszka w
    Europa
    Auto
    alfa romeo 147 2.0

Domyślnie

Kolego więc dobrze że się wglebiles w dany temat acz kolwiek nie zawsze bym wierzył w to co mówią w serwisach wiadomo z jakiego względu a wracając do mojego auta w sumie mojej babci to auto było zakupione w salonie w zielonej górze i przy zamawianiu auta zaznaczylismy opcje ksenony. Dobrze ze sie wglebiles to będę wiedział czy na prawdę je mam czy jakieś gowno. Natomiast regulacja reflektorów jest RĘCZNA

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

To czekamy na foto homologacji i reflektora. Może jest coś o czym nikt nie wie

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

skoro masz ręczną regulację reflektorów to już chyba sam wiesz jakie masz tam lampy
    Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 21-12-2012 o 00:09

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Pewnie HIDy mu wrzucili za cene xenonow. Ja bym sie nie zdziwil, Polak potrafi Zawsze bedzie mozna troche kasy odzyskac bo to jawne oszustwo, jesli to nie sa xenony oczywscie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar italianovero
    Mieszka w
    Europa
    Auto
    alfa romeo 147 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał FifthGear Zobacz post
    Pewnie HIDy mu wrzucili za cene xenonow. Ja bym sie nie zdziwil, Polak potrafi Zawsze bedzie mozna troche kasy odzyskac bo to jawne oszustwo, jesli to nie sa xenony oczywscie
    Na jakiej podstawie będę mógł sie domagać zwrotu kasy ?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Pod dwóch latach nieświadomego użytkowania? Szczerze to masz nikłe szanse i chyba tylko sądowo.... Podstawą zawsze jest papier. Na papierze masz ksenon a pod maską nie chyba że to było na gębę i nie ma żadnego zapisu to niestety pozamiatane.... a gwarancja jeszcze w ogóle jest?

- - - Updated - - -

Ale w ogóle co Ty tam masz? może masz żarówki bluevision nie wiadomo. Wrzuć foty, opisz co tam siedzi to wtedy będziemy wiedzieć.