Mozesz go zostawić bo go takim zaślepieniem odetniesz, zaslepiasz egr więc egr staje się
zbędny i elektrozawór nie ma czym sterować.
Chyba z Masą pisaliśmy w tym samym momencie![]()
Mozesz go zostawić bo go takim zaślepieniem odetniesz, zaslepiasz egr więc egr staje się
zbędny i elektrozawór nie ma czym sterować.
Chyba z Masą pisaliśmy w tym samym momencie![]()
acha czyli i erg i elektrozawor mnie nie beda obchodzic to chociaz to bede miał z głowy hehe a wy naprawde sie zgraliscie
- - - Updated - - -
hym tylko martwi mnie jeszcze te zapalanien troche ciezsze oraz według mnie brak tej mocy wydaje mi sie ze troche słabo skubanice idzie ;/ powiedzcie mi czy idzie sprawdzic w ktoryms programi moje paramety zebyscie mi sprawdzili czy wszystko jest oke mam takie programy ;alfa obd,unidag,fiatecuscan oraz alfadiag
jasne ja np. robię fese-m
Wiem ze macie juz mnie dosyc ale zrozumcie mnie chce swoja lalunie doprowadzic do stanu dobrego bo po wizytach u tych mechanikow to szkoda gadac co jeden to gorszy;/
Co do tych parametrow to powiedz mi ktore parametry bym musiał wam przedstawic ? jedne na luzie oraz jedne przy jezdzie tak? powiedzcie ktore a porobie wam screeny
Ja niestety diesla nie miałem i nie mam więc tu trochę nie bardzo mogę pomóc ale nikt nie ma Cię dosyćpo to jest forum. A nie wiem jak innych ale mnie cieszy jak ktoś próbuje sam coś naprawić. "Umiesz liczyć? To licz na siebie".
Dlatego warto się "dokształcić" na forum.
zobacz przy rozruchu jakie masz parametry, potem dynamika 3 lub 4 bieg pedał w podłogę. Na co zwrócić uwagę? Ciśnienie jakie podaje turbo, masy powietrza (czy się pokrywają), ciśnienie na pompie, listwie wtryskowej.
Hedziu pytaj. Tak jak koledzy mówią po to to forum przecież jest. Każdy z nas ma 166 i przechodził podobne perypetie. LEpiej pytać tutaj niz jezdzic do tych oborowych obszczymurów. Oni to się nadaja ale kombajn naprawic a nie AR...
Kiedys u takiego byłem i na sama myśl mną rzuca na bokii powiedziałem , że NIGDY QRWA WIECEJ!!! Od tej pory sam grzebie w miare możliwości jakies drobiazgi...To forum to kopalnia wiedzy.
No i sprawdz ten przepływomierz. Bo to kolejny element , który ma wpływ na spadek dynamiki w 2,4 JTD.
Odepnij wtyczke od niego i sie przejedz- jezeli zauważysz lepsza dynamike na odłączonej przepływce to przepływomierz umarł.
Oczywiscie odłączona przepływka sprawi ze wyskoczy Ci marchewka , ale jak masz kabelek to sobie błędy skasujesz jak będzie trzeba. O przepływomierzu było na forum pisane ok. 23 643 razy, więc jak wpiszesz w szukajce słowo " przepływomierz" będzie kilka postów do przeczytania.
Generalnie 166 ma kilka typowych usterek(elementów które się zyżywają) , które po tylu latach się ujawniająi wszystkie one były już tutaj na forum opisane.
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 12-11-2012 o 23:51
[C
witam pozno troche jest i podaje wam wszystki moje logi logi robiłem przy odpalaniu mojej belli oraz tak z 25 sekund po jej odpaleniu logow w trakcie jazy jeszcze nie mam
- - - Updated - - -
dobrze je zrobiłem?
- - - Updated - - -
a logi z jazdy podam wam moze jutro oke jak uda mi sie skabinowac troche czasu
Dzis przyszły mi te zaslepki jutro załoze bo dzis juz czasu nie ma zobaczymy co i jak bedzie:0
Witam zaslepiłem włąsnie ten zawor hym pierwsze wrazenia przybyło mu mocy i to sporo co do zaslepienia go strzał w 10teraz zobacze co z tym przepływomierzem