Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Niestety toczenie nie powiodło się. Tokarz powiedział ze owszem moze stoczyć te 5mm lecz wtedy dystans będzie osłabiony i może po jakimś czasie rozlecieć się, ponieważ w miejscach przykręcenia do piasty będzie zbyt mało materiału pod śrubą. Toczenie z drugiej strony tez nie wchodzi w gre, gdyż jest tam gwint a ponadto po stoczeniu łebki śrub wystawałyby poza dystans i przykręcenie alufelgi byłoby nie możliwe.
Tak więc szukam innej opcji aby uporać sie z przycieraniem. Wymyśliłem takie coś http://allegro.pl/guma-poduszka-podk...108564032.html tylko czy takie gumy zdadzą egzamin. Jak myślicie? Może ktoś z was miał takie gumy u siebie i mógłby podzielić sie efektami??
Jak pisałem, że obróbka dystansu to kiepski pomysł to mi nie chcieliście wierzyć. Jak dla mnie wciąż najlepszym wyjściem jest kupienie cieńszych dystansów lub zaklepanie rantów błotników i ewentualnie ich lekkie poszerzenie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Wiem ze była mowa ale wypowiedziała się wtedy jedna osoba a to zbyt mało.
Może to wina amorków ze tak tył siedzi a z przodu jest wszystko ok.
Nie są tytanowe, ani nawet magnezowe - normalne amelinium, którego nie pomalujesz ale są trochę inaczej zrobione. Zasadniczo tak sobie myślę z tym chowaniem się łba śruby to chyba wszystkie felgi pod dystans mają frezowanie poza miejscami przez które przechodzą śruby by zmieścić te wystające śruby. Trochę skomplikowane to co napisałem, ale widać na felgach z tej aukcji: http://allegro.pl/rh-artec-l-8-5-i-9...130544563.html - chodzi o zdjęcia od strony wewnętrznej. Między dziurami przez które przechodzą śruby mocujące felgę są odpowiednie wgłębienie by w nich chowały się łby śrub. Natomiast ja wciąż zastanawiam się jakby sobie tokarka poradziła z tymi twardymi gwintami w aluminiowym dystansie. Bo chyba ten gwint byłby problemem przy próbie toczenia a nie to, że wystawałyby łby śrub.
Nie masz bicia na kierownicy przy większych prędkościach?