Koledzy, a co sądzicie o kupowaniu opon DOT 11? Niby nowe (w sensie nieużywane), ale jednak dwuletnie. Guma z czasem też swoje własności traci. Przez zimę robię 6-7 tys. km, więc raczej szukam opon na dłużej niż 2 sezony (a podobno 5-letnia guma już za wiele nie może).
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Kup całoroczne.
I ja mam problem z oponami na zimę, moje Semperity SpeedGrip maja co prawda 4,5- 5 mm bieżnika, ale w moich warunkach to za mało i muszę się ich pozbyć, żeby mieć święty spokój. Co polecacie w kopny śnieg, ponieważ taki zdarza mi się nadzwyczajnie często, co do ceny to granic nie ma, zastanawiam się nad Continental TS850, Nokian WR A3 lub po prostu Frigo 2- bo podobno w kopnym idą na równi z dużo droższymi oponami
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Różnica w cenie nie jest aż tak drastyczna w przypadku 15, a takie to chcę zanabyć, gdyż moje Uniroyall MS66 już mają znaczne problemy na śniegu tj. ostatnio nie dałem rady wyjechać pod góre, bo cały czas się ślizgało mimo iż temp. była na plusie, a pod spodem nie było lodu bo żem kuran ręką wygrzebywał co by lekko się "rozchuśtać" i powoli ruszać. Wczesniej próbowałem już nawet z drugiego biegu delikatnie i dupa... Nawet wyłącznie asr na niewiele się zdalo. Opony mam z 2009r. i już chyba zaczynają tracić własciwości, gdyż jak były nowe to super się wgryzały, a teraz widze iż mają już problemy.
Dodam jeszcze, iż mieszkam na wsi, gdzie drogowcy w zimie jeżdżą jak im się podoba więc czasami to moja alfa robi za pług, a te opony już zobie z tym nie radzą.
Dlatego myśle tak: Albo coś naprawde taniego i niby sprawdzonego w naszych warunkach zimowych, albo z drugiej strony konkretna opona na kopny śnieg jak i na normalne warunki zimowe tj. błoto pośniegowe, czy poprostu czarne drogi.
Majster , ponoć tania i dobra opona to Dayton DW510 , nad którą się zastanawiam , przeczytałem sporo opini i 95% osób sobie je bardzo chwali
Hehe ja mam identyczne warunki i mi Daytony sprawdzały sie bardzo dobrze jestem z nich naprawdę zadowolony
Ja śmigam na Dębicach Fridgoi nie narzekam
![]()