no to sporo też Ci spada napięcie.
no to sporo też Ci spada napięcie.
No tak, ale nie ma to wpływu na odpalanie. Przynajmniej na razie. Zobaczę co będzie po wymianie świec no i najważniejsze - zimą.
Takie spadki napięcia mogą generować błędy w centralkach. Tak właśnie u mnie jest. Co jakiś czas czyszczę je z błędów. Wszystkie w opisie mają - nieprawidłowy sygnał z czujników, czyli spadki napięcia w instalacji.
Ostatnio edytowane przez Casio ; 05-11-2017 o 17:29
no a umnie ciężko pali niewiem czy zmieniać akumulator czy to bedzie wina tych dawek rozruchowych
spróbój 3 razy podgrzać świecami.jak sie uda to zmiana świec
tak kr ęci łapie łapie i wkoncu złapie.nie dymi po odpaleniu chodzi odrazu idealnie równo,świece nowe denso.pochodzi 2minuty i odpala idealnie.nieraz lepiej odpali bez grzania świec
Powiem tak u mnie jak podgrzeje ze dwa razy albo od razu odpala.Myślę ,że to poprzez stanie auta.....Diesel lubi jeździź
- - - Updated - - -
Czyli po nowych świecach teź żęzi auto? dlugo rozrusznik kreci zeby zalapal?
Podjedź na diagnostykę aku do jakiegoś dobrego sklepu z akumulatorami. Jak się okaże że jest ok, to pomyśl nad regeneracją rozrusznika.
rozrusznik mam roczny od zafiry c 2.0cdti.ma moc 1.9kw i fajnie szybko kreci bo bendix ma 10 zębów,a bosch ma 9
- - - Updated - - -
a sprawdzanie umnie to gość mi powiedział ze alternator mam kiepski,tylko on tak każdemu mówi bo na tym zarabia.ładowanie mam idealne nawet pod dóżym obciążeniem ma 14volt
No to ładowanie masz jak u mnie. Też miałem zmieniać rozrusznik na mocniejszy i nie Bosch, ale skończyło się na regeneracji tego co mam. Póki co, jestem zadowolony.
Zmiana dawek startowych to trochę pudrowanie syfa, ale skoro nie ma innego wyjścia...
kolega z forum co mi robił program mówi zeby nie ruszać tego