no właśnie tak mi się wydaje, że to po lewej coś puka...
no właśnie tak mi się wydaje, że to po lewej coś puka...
Panowie zadam to pytanie tutaj,wiecej chyba was tu zaglada
kapie z tulejki wachacza,dol tulejki mokry góra sucha,maglownica sucha,pod gumami sucho,gdyby cieklo w gumach bylby olej,nigdzie niewidac wycieku,siedzimy w kanale auto odpalone zero wycieku,tylko dół tulejki mokry ,nigdzie wiecej,poradzcie gdzie szukac jak ?czary?od gory patrzac nic,od dolu tylko dól tulejki
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz31FhxmQRE
w linku na fotce Mariusza widac ten wyciek,mam identycznie ale nigdzie od gory nic niw widac mokrego
Mechanik nawet przyjal teorie ze ta tulejka jest olejowa i ze z niej leci ale jakos niedopuszczam takiej opcji.bylem pod autem,kikalem od gory zero wycieku,
Pojawił się u mnie problem, odpaliłem auto i słychać dziwne dźwięki :/
Wspomaganie działa, nie widzę nigdzie wycieku na maglu (pod autem nie widziałem bo byłem na komunii i auto stało na kamieniach)
Słychać dźwięk z miejsca zaznaczonego na czerwono, co to może być?
Zbiorniczek był wymieniony rok temu, płyn również.
EDIT:
Płynu było troszkę poniżej min, dolałem i jest cisza, rozumiem że gdzieś delikatnie ucieka maglem? :/
Ostatnio edytowane przez KuASY ; 18-05-2014 o 18:03
a jaki to jest dźwięk?? coś cieknie?? bo ja w zaznaczonym, ale bliżej nieokreślonym miejscu miałem ostatnio wyciek z przewodu od wspomagania...
Dzwięk hmm, taki pisk/skrzypienie szukałem wycieku od góry ( nie mam aktualnie jak wjechać na kanał ) nic nie znalazłem, miejsce zaznaczone na zdjęciu to chyba pompa wspomagania.
Dolałem płynu i jest cisza :/
ja miałem pisk i syczenie, bo płyn o wspomagania na pasek rozrządu leciał i dziwne dźwięki wydawał... ale skoro z góry nic nie widać...a patrzyłeś na całej długości przewodów??tam cały przewód jest dosyć dobrze widoczny, więc ewentualny wyciek bedzie widoczny. Jeśli to nie przewód to na maglownicy będzie na gumch widać.
Hej! Miałem podobny problem. W serwisie (Twardowski w W-wie) powiedzieli mi, że gumy w tych tulejach są wypełnione olejem dla lepszego tłumienia drgań itp. i w sytuacji rozwulkanizowania się lub zużycia gumy olej wycieka. U mnie miał barwę jakby zielonkawą. W moim przypadku objawiało się to skrzypieniem na nierównościach. Po wymianie skrzypienie ustąpiło. Pzdr.
Jutro muszę na spokojnie poszukać czy gdzieś z przewodu czy magiel :/
Już wszystko jasne, magiel to jedna wielka rdza, wybuchłem śmiechem jak to zobaczyłem.
Swoją drogą auto z 2006r a magiel 2008r, czyżby wymiana na gwarancji i mimo to i tak padła?
Muszę sprawdzić w historii ASO czy była wymieniana.
U mnie też tak się okazało, że magiel to jedna wielka rdza, konkretnie taka listwa. Ale właśnie odebrałem samochód, zrobiony
Zastanawiające, w poprzednim aucie tj. 156 przez cały okres ekspoloatacji o czymś takim jak magiel to nawet nie pomyślałem, a tu w 159 zabolało po kieszeni.