Strona 84 z 311 PierwszyPierwszy ... 34747576777879808182838485868788899091929394134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    "Jak chcesz sportowego ducha to masz twarde plastiki, włókno węglowe, aluminium i ciemne kolory,jak potrzebujesz miękkiego wnętrza to szukaj dupowozów."
    ...... Otto, ale, żeby giulietta się tak rewelacyjnie sprzedawała, MUSI być własnie dupowozem... Takie auta własnie robią róznicę. W ilości.
    Ma mieć miękkie wnętrze i tak dalej.... Te liczby, sto, dwieście tysięcy sztuk, więcej... Nie rozumiesz? Masówa kliencka nie chce "twardości" i "szorstkości".
    Coś się nie możesz zdecydować, czy Alfa ma być Alfą, czy jednak nie...

Technologicznie, biorąc pod uwagę silniki TBi, 159 w żaden sposób nie odstaje od mumina.
    Może pomijając rozkład mas na osie i wagę, które w 159 powalają na kolana, "szperę" w standardzie w Giulietcie, DNA (to akurat nie wiem, czy coś daje, czy nie) i jeszcze pewnie kilka innych rzeczy...

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    + skóra + navi + szklany dach jak w clipie i spokojnie dociągnie do 140 kpln . BTW czy ktoś zna już datę polskiej premiery ???
    ceny opcji też tam są

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    ceny opcji też tam są
    Wiem,wiem tak pobieżnie doliczyłem kilka opcji do wersji QV i wyszło 35000 euro
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

plancior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    + skóra + navi + szklany dach jak w clipie i spokojnie dociągnie do 140 kpln . BTW czy ktoś zna już datę polskiej premiery ???
    No tak, ale ja porównywałem ją z Golfem również golasem

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

No dobra fani muminów to ja się już w tym wątku nie odzywam. Poprosiłem jednak inteligentną niewiastę, co lubi motoryzację, żeby sobie obejrzała porównawczo ten nowy klip promocyjny giulietty i jakiś tam filmik ze 159 w roli głównej (polski zresztą). Dziewczyna obejrzała i powiedziała: ta nowa giulietta przy 159 wygląda po prostu pokracznie, jak żaba. Sorry. No ale "De gustibus non est disputandum", czy jakoś tak. Nie za dobry jestem z łaciny. Technologicznie, biorąc pod uwagę silniki TBi, 159 w żaden sposób nie odstaje od mumina. No cóż. Takie czasy.
    Nie odstaje, ale to auto klasę wyżej, więc teoretycznie powinno mieć coś mocniejszego A tymczasem najmocniejsza benzyna Giulietty to to samo co najmocniejsza benzyna w 159.

Pokaż jej 159 i na przykład F 485 Italia - to tak samo jak porównywać hatchbacka do limuzyny

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Ta cena, plus skóra i navi to zapewne spowoduje lawinową sprzedaż i dealerzy będą organizować komitety kolejkowe w ADF we Wrocku spodziewają się muminów w czerwcu.
    Ze szperą.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Nie wiem, do czego ma prowadzić ten sarkazm... Po Alfę nigdy nie ustawiały się tłumy i chyba nie na tym nam zależy. A co do Polski, to możesz być prawie pewny, że nawet gdyby Giulietta była ósmym cudem świata, bez logo VW na masce niewiele zdziała. Zresztą patrząc z perspektywy przeciętnego użytkownika, kupno Alfy nie ma sensu, skoro można mieć Golfa, pojeździć kilka lat i sprzedać na pniu z pocałowaniem rączki za przyzwoite pieniądze.

plancior
    Gość

Domyślnie

Ta cena, plus skóra i navi to zapewne spowoduje lawinową sprzedaż i dealerzy będą organizować komitety kolejkowe w ADF we Wrocku spodziewają się muminów w czerwcu.
    Ze szperą.
    Pingwin cały czas zapominasz, że to jest hot hatch.
    235KM, skóra, navi, sunroof i ine bajery.
    To kosztuje.
    Ile byś chciał wydać za taki samochód?

Inna sprawa, że Mitsu Lancer Evo X kupisz za 170tys

A poza tym, masz wreszcie swoją markę niszową za którą tak tęsknisz. Ten samochód w Polsce nie będzie zbytnio popularny

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Nie wiem, do czego ma prowadzić ten sarkazm... Po Alfę nigdy nie ustawiały się tłumy i chyba nie na tym nam zależy..
    Firmie zależy, Fiatowi zależy, Marchionne zależy. Nie słyszałeś, ze jak się nie sprzeda 300 tysięcy to kaplica?
    Do tego własnie prowadzi ten sarkazm. Robimy auto dla mas, żeby się dobrze sprzedawało. No to za 24 tysiące euro sprzeda się na pewno doskonale. W Polsce też.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Firmie zależy, Fiatowi zależy, Marchionne zależy. Nie słyszałeś, ze jak się nie sprzeda 300 tysięcy to kaplica?
    Do tego własnie prowadzi ten sarkazm. Robimy auto dla mas, żeby się dobrze sprzedawało. No to za 24 tysiące euro sprzeda się na pewno doskonale. W Polsce też.
    To pomóżmy im i róbmy reklamę