Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A co zrobić jeśli wymieniłem wahacz na oryg od Litwinów i potrafi zaskrzypieć, ale tylko przy jakimś mocniejszym hamowaniu, a szczególnie jak skręcę wtedy koła? Na dziurach nic nie słychać. Wahacz jest źle dokręcony czy o co chodzi? Przed wymianą stary stukał ale nic nie skrzypiało :/
Widziałeś jak był montowany? Był ustawiony w odpowiedniej pozycji przed dokręceniem...tzn w pozycji roboczej? Sprawdzić możesz nawet sam na lewarku czy to na pewno tuleje skrzypią. Podnoś i opuszczaj go i słuchaj czy skrzypienie dochodzi z tulei. Mało prawdopodobne żeby oryginał się tak szybko posypał. Ale rożnie może być. Jak masz fakturę z montażu to możesz go reklamować. Napisz do nich po polsku a odpiszą Ci co zrobić. Jeden Polak wiem, że mi odpowiadał na maile jak do nich pisałem przy zakupie.
Z przodu są 4 wahacze, 8 tulei i 4 sworznie. Nie wierzę w to, że skrzypi akurat ten świeżo wymieniony wahacz. Masz 3 stare wahacze i każdy z nich może skrzypieć.
U mnie właśnie tak było, kupiłem orginał górny bo padł sworzeń to sie okazało że skrzypiał drugi górny. Wymieniłem go to sie okazało że skrzypiały tuleje na dolnych.
Wk... sie, wymieniłem wszystko z łącznikami stabilizatora włącznie i mam święty spokój od 25000 km.
Jak ktoś chce to polecam wahacze regenerowane. Sam jeżdżę na dolnych regenerowanych(górnych poliftowych nie mamy) i jest wszystko ok za dużo mniejsze pieniądze. Koszt górnego 200 zł dolnego 350 czyli za niewiele ponad 1100 zł masz całe zawieszenie przednie.
Za 350zł to jest dolny z SRL-a. Tylko ciekawe jak z jakoscia. Ktoś z forum chwalil go.
a gdzie regeneruja wahacze dolne do 159 ?
Dodano po 5 minutes:
a gdzie regeneruja wahacze dolne do 159 ?
Ostatnio edytowane przez Hesus88 ; 04-12-2014 o 18:43 Powód: Dodano
czy można zregenerować górny wahacz ?