Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

z tego co mowil nam gosc z Auto-Res to ceny zaczynac sie maja od 139 tys za 2.2 diesla 150 KM.Wersja ktora byla u nas na spocie(demo car), 180 KM, 2.2 Diesel-cena 196 tys. Wedlug mnie ladne auto i jakbym mial kase i byl na kupnie pewnie bym sobie kupil Giulie ale jest strasznie podobna do niemcowozow typu BMW,Audi tyle, ze niestety chyba teraz juz tak musi byc zeby przyciagnac klienta. Najwazniejesze, ze wyroznia sie jednak w tlumie.Prosze nie brac mojej wypowiedzi jako malkontenckiej ale no niestety obecne Alfy to juz nie te co kiedys.Wedlug mnie brakuje troche tego czegos ale i tak wybralbym Alfe

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Nie będzie obniżki akcyzy. Będzie za to podatek od aut starszych niż 10 lat. Patrząc na ceny w innych krajach to nie sądzę by benzyna była w automacie tańsza o 30k PLN. Może z 5 tyś ale nie aż tyle.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał thunderbird Zobacz post
    Panowie,

Odnosnie dyskusji nt cen. Mam info z innego zrodla ze 125kPLN brutto za 2.0 benzyna z automatem wersji Business, przy zakupie min 2szt. na firme to realna cena.

Pozdr
    Po pierwsze to trzeba mieć firmę... Po drugie trzeba wziąć 2 sztuki lub więcej, żeby dostać rabat.
    Ile osób sobie na takie coś pozwoli?

Poza tym tak cena wcale mnie nie dziwi. Bo firma może sobie odliczyć 50% Vat od auta osobowego co umożliwia faktyczny koszt 125 tys.
    Wykluczając te opcje cena będzie na poziomie może 140 tys za całkiem gołą wersję stojącą w salonie i po rabacie (o ile będą takie na początku) a za normalne po indywidualnej konfiguracji 150 tys. i więcej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bryndza4 Zobacz post
    Uważaj, bo zaraz Belfer Cie okrzyczy za takie herezje

Osobiście uważam, że 120 - 130 tys. to odpowiednia cena na przyzwoita Giulie. Musi byc zauważalnie taniej od Audi, BMW żeby sprzedawało sie więcej niż kilkanaście/kilkadziesiąt sztuk rocznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Poczekam spokojnie i w momencie wydania oficjalnego cennika zweryfikuję to z waszymi marzeniami/herezjami.
    To co Tobie się akurat w tym momencie wydaje, że powinno być ceną dla 200 konnej benzyny akurat nikogo w FCA nie interesuje.

Pogea Racing ma już datę odbioru ich Giulii...
    Ma to nastąpić "już" 22. 10. 2016
    Troszkę się im termin przesunął.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 17-07-2016 o 17:42

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A czemu Cię to dziwi? Przy obecnej akcyzie diesle w Polsce będą niesprzedawalne, gdy wejdzie benzyna 2.0. Już dawno o tym pisałem.
    Jak chcesz konkretne wyliczenia, ile mogłyby kosztować diesle przy akcyzie 3%, to zobacz poniższe zestawienie. Reszta zależy od tego na jakim poziomie netto zostanie wyceniona benzyna 200 KM.
    Nie ma sensu się zastanawiać ile by kosztował diesel jakby miał niższą akcyzę, bo ta na cenę cennikową nie ma żadnego wpływu. Widać, że cena diesla jest ustalona na podstawie głównego konkurenta - czyli BMW - i taka cena jest POMIMO wysokiej akcyzy. Benzyna będzie podobnie ustalana czyli podstawa będzie kosztować około 140-150 tys. Cena pewnie mogła by być niższa, tylko po co - jeżeli BMW sprzedaje wersję 2 litry za 144tys. to Alfie wystarczy, że będzie troche mocniejsza i będzie miała automat w standardzie. Tym bardziej, że to nowy model.
    Nie oznacza to jednak, że bazowa wersja po rabatach nie wyjdzie 125 tys. - być może dla flot przy kilku sztukach Alfa będzie się ścigała z rabatami z BMW i wtedy taka cena będzie możliwa.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Nie wiem po co te rozważania o dojazdówkach - Run Flaty załatwią sprawę, a z tego co pamiętam Giulia ma być w nie wyposażona.

Mamy chyba 1wsza Giulie na forum - gratulacje
    Ja akurat mam złe doświadczenie z tymi oponami. Autostrada, 120km/h i guma. Fakt właściwości jezdne się prawie w ogóle nie zmieniły (inni pasażerowie nie zauważyli nawet). Zwolniłem, po jakiś 10km zjechałem na parking. Zestaw naprawczy w ruch, a on z jednej wlatuje z drugiej wylatuje, tak się rozrosła dziura... zostało wezwanie lawety. Był to jeden jedyny raz w życiu kiedy złapałem gumę a i tak run flat nie pomógł.
    Co nie zmienia faktu, że każde auto i tak kupuję z zestawem zamiast zapasu, bo wolę to miejsce wykorzystać na inne rzeczy. Bo jak raz na 15lat mam złapać gumę to ok, przeżyję z resztą teraz prawie wszędzie gdzie się jedzie jest pełno warsztatów, pomocy drogowej itp.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Tu nie ma reguły, mi się zdarzyło niedawno w drodze do pracy - 15 min i zmienione i hajda , na lawetę czekałbym, wymianę itd. hoho i hoho w porównaniu z tym a i tak spóźniony byłem. W zależności od charakteru pracy, trybu życia 1-2 godziny czasem nie mają znaczenia, czasem są ważne.
    A w ciągu 15 lat to może nie 10, ale z 5 razy przynajmniej używałem dojazdówki, choć nie w 1 aucie to fakt. To jeden z powodów niezakładania gazu w Vkach - zajmuje butla miejsce dojazdówki.
    Runflat jak rozumiem po pierwsze nie powoduje pirueta na drodze gdy strzeli opona, po drugie umożliwia jazdę dalej bez niszczenia felgi - tylko powoli - tak ?

Ale w Giulii tylko od felg 18 zdaje się idą opony RF, mniejsze nie. To wtedy problem pozostaje.

Użytkownik Świeżak Avatar thunderbird
    Mieszka w
    Okolice Zamościa / Tarnobrzeg
    Auto
    AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Po pierwsze to trzeba mieć firmę... Po drugie trzeba wziąć 2 sztuki lub więcej, żeby dostać rabat.
    Ile osób sobie na takie coś pozwoli?

Poza tym tak cena wcale mnie nie dziwi. Bo firma może sobie odliczyć 50% Vat od auta osobowego co umożliwia faktyczny koszt 125 tys.
    Wykluczając te opcje cena będzie na poziomie może 140 tys za całkiem gołą wersję stojącą w salonie i po rabacie (o ile będą takie na początku) a za normalne po indywidualnej konfiguracji 150 tys. i więcej.

- - - Updated - - -

Poczekam spokojnie i w momencie wydania oficjalnego cennika zweryfikuję to z waszymi marzeniami/herezjami.
    To co Tobie się akurat w tym momencie wydaje, że powinno być ceną dla 200 konnej benzyny akurat nikogo w FCA nie interesuje
    Pisalem o cenie brutto. Mozesz sie zmowic z kolega co ma firme i kupic 2. Druga Ci odsprzeda bez zysku.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał thunderbird Zobacz post
    Pisalem o cenie brutto. Mozesz sie zmowic z kolega co ma firme i kupic 2. Druga Ci odsprzeda bez zysku.
    Dział humor mamy w Hyde Park'u

Dziś widziałem 2 Giulie na austriackich rejestracjach w wersji benzynowej. Dźwięk nie rzucił mi się jakoś szczególnie w ucho bo poruszali się w centrum miasta na wąskich ulicach bez "przygazówek". Nie zdążyłem ich zatrzymać niestety. Były to auta oklejone reklamą salonu z Wiednia, więc pewnie nie byli to zwykli użytkownicy.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 17-07-2016 o 20:50

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Ja czekam na 280 konną dwulitrówkę do jazdy testowej, więc póki co klekotem pojeździć się nie wybieram.... Ale chciałem o stylistyce i przyciąganiu uwagi. Niektórzy twierdzicie, że jest tak strasznie podobna do BMW i całej reszty. Spoko, może i jest, ale jadąca przykuła moją uwagę z kilkuset metrów. Niemców stojących obok nie zauważam. To oczywiście odczucie po części subiektywne, tym niemniej moim zdaniem robi wrażenie i tyle.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No właśnie po zobaczeniu jej w realu już mało kto tą teorię KRS'a podtrzymuje
    (że podobna do BMW). Nie jest podobna, wcale a wcale.