Napisał
khazar
Mam szybkie pytanie, dział raczej zły, ale dużo tutaj osób pyta o zawieszenie również... Szukam sprężyn do swojej 159, najchętniej założyłbym od wersji TI, jednak ich cena za komplet mnie trochę przeraża (ponad 1600zł), szukam więc czegoś trochę tańszego. Myślałem nad MTS Technik (-20 mm), ale z mojego śledztwa w internecie to firma krzak, więc nie wiem czy dostanę dobre sprężyny czy nie. Zdecydowałem się więc na Eibach -30/35 mm, bo cena ta sama (trochę za bardzo obniżają wg mnie, ale przynajmniej będą równo trzymać parametry, kto wie ile siadłaby mi na tym MTS). I zacząłem się zastanawiać co na to geometria zawieszenia? Skoro do oryginalnych sprężyn TI są inne nastawy... To czy nie będę miał zjechanych opon zaraz? Oczywiście po zmianie sprężyn zrobię geometrię, ale wg jakich nastawów? Standardowych czy TI? Chciałbym aby ktoś kto jeździ na tych sprężynach się wypowiedział, bo ceny dobrych opon 18' wcale nie są takie małe i głupio by mi byłe je zjechać (a zdarzają mi się weekendy po 1200 km i nawet jak zauważę, że coś jest nie tak, to może być za późno).