Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 114

Temat: 200hp 2.0JTS

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

autem nie telepie przy 1.5k rpm a wrecz przeciwnie nawet sobie spokojnie idzie do przodu gdy sie docisnie ale dzieki za info na pewno bede o tym pamiętał

~ taka była piękna ! :C

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

ITB- Individual Throttle Bodies

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

kivi masz gdzieś jakis Topic z swoim 2.0 T ? Chetnie bym poczytał

~ taka była piękna ! :C

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

kivi84, jedna w sumie sugestia jeszcze mi się nazywa - spróbuj przy okazji uświadomić ludzi, że na koszty trzeba brać sporo poprawkę Bo planowany budżet lubi się minąć z rzeczywistością...

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    kivi84, jedna w sumie sugestia jeszcze mi się nazywa - spróbuj przy okazji uświadomić ludzi, że na koszty trzeba brać sporo poprawkę Bo planowany budżet lubi się minąć z rzeczywistością...
    To święta prawda.. jeśli założymy że coś będzie kosztować 10 000zł żeby mieć te 200HP to można spokojnie założyć że przypadkiem pójdzie przy okazji dodatkowe +/- 5000zł.. ale dobrze czasem skonsultować z kimś kto już przetarł ścieżkę bo ja już sobie zbiłem na koszcie części dobrych "parę stówek"..

Cytat Napisał Krusz Zobacz post
    Tak tylko update - EMU steruje już elektroniczną przepustnicą bez problemów
    A możemy to jakoś potwierdzić że konkretnie ta w Alfie będzie z nim latać ? bo wolę mieć pewność zanim kupię bo i ta od marei i ta od V6 busso jednak zawsze kosztuje.. i jak już zrobię flansze a się okaże że nie pasuje to też lipa.. choć wolałbym jak najmniejszą rzeźbę robić i wtedy ta od Busso byłaby wygodnym rozwiązaniem..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Sopot
    Auto
    Alfa 156 2.0 Turbo

Domyślnie

lubi sie minąć?! raczej w większości przypadków mija się kilometrami! no chyba, ze ktos ma podejscie typu "eee... zrobi sie pozniej" albo "powinno wytrzymac..." itp. Wtedy pozornie wiele rzeczy na poczatku mozna zrobic taniej, ale w wiekszosci przypadkow pozniej okazuje sie, ze wydajemy kilkukrotnie wiecej niz kosztowałoby to za pierwszym razem. Potem trzeba doliczyc ciagłe rozbieranie auta, zamawianie czy dorabianie cześci, stracony czas, nerwy itp. Jak chce sie miec mocny samochod, ktorym bedzie mozna jezdzic bez strachu, ze sie rozpadnie to trzeba kupowac mocne frukty!

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Wiesz, wolałem to napisać delikatnie, bo nie chciałem, żeby moja gadka została odebrana jako krytyka

Tak czy siak, do dmuchania silnika nie ma co podchodzić bez 20 tysięcy na koncie - aczkolwiek i to może być mało...

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Cytat Napisał kivi84 Zobacz post
    lubi sie minąć?! raczej w większości przypadków mija się kilometrami! no chyba, ze ktos ma podejscie typu "eee... zrobi sie pozniej" albo "powinno wytrzymac..." itp. Wtedy pozornie wiele rzeczy na poczatku mozna zrobic taniej, ale w wiekszosci przypadkow pozniej okazuje sie, ze wydajemy kilkukrotnie wiecej niz kosztowałoby to za pierwszym razem. Potem trzeba doliczyc ciagłe rozbieranie auta, zamawianie czy dorabianie cześci, stracony czas, nerwy itp. Jak chce sie miec mocny samochod, ktorym bedzie mozna jezdzic bez strachu, ze sie rozpadnie to trzeba kupowac mocne frukty!
    Wszyscy to mówią ale i tak nikt nie uwierzy zanim nie spróbuje

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Tak jak powiedział kivi84, ITB to na Polski oddzielna przepustnica na każdy cylinder.
    http://www.alfabb.com/bb/forums/atta...105-wes155.jpg
    http://forums.vwvortex.com/showthrea...-this-before-)
    Moim zdaniem opcja rewelacyjna (ale ponoć uciążliwa przy normalnej eksploatacji)

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Hehe czytacie nam w myslach panowie gadalismy wczoraj o tym z Kruszem . Ja przestałem liczyć zakładany budżet jak dwukrotnie minąłem zakładany pierwotnie. ;D