Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy 123456789101112131415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 185

Temat: 1.9 JTD 16V+ vs. 2.2 JTS

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 + LPG

Domyślnie

o widzisz dzięki nie taki jts straszny jak go malują musze tylko doczytać z tym rozrzadem jeszcze jak to wygląda

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Największym problemem jest zakup jts raptem kilka ogłoszeń sedan i to połowa śmieciowa.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    159 1,9jtdm 150KM

Domyślnie

Czytam, czytam i bardzo żałuję. Byłem nastawiony na 2,2jts. Czytając forum trochę się zawahalem. Potem tel do autka.pl , czy będą mieli jakieś jts - nie pamiętam z kim rozmawiałem ale usłyszałem tyle złego o tym silniku ,że kupiłem dobrze mi znany jtdm. Ehhh

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał grabo_s Zobacz post
    Czytam, czytam i bardzo żałuję. Byłem nastawiony na 2,2jts. Czytając forum trochę się zawahalem. Potem tel do autka.pl , czy będą mieli jakieś jts - nie pamiętam z kim rozmawiałem ale usłyszałem tyle złego o tym silniku ,że kupiłem dobrze mi znany jtdm. Ehhh

Jak ktoś na placu ma same 159 w dieslu i jest to jego zarobek to nie będzie chwalić pod niebiosa benzyniaka
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Tak piszesz. Z drugiej strony mogło być kupiłeś jts czytasz czytasz i zalujesz że nie jtd. Taka jest prawda żeby dobrego jts trafić trzeba mieć szczęście i czasu na szukanie. Jak mówię jts sedan jak na lekarstwo w ogłoszeniach.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

nie ma auta idealnego, tylkp najgorsze jak auto generuje zbyt duzo niepotrzebnych kosztow... jtdm jest fajny wysoka kultura pracy itp ale co gdy np walnie dwumas zaraz lozyska w skrzyni i jakas inna pierdola? 5tys lekka reka nie ma, to samo tyczy sie jts tylko tam za bardzo sie nie ma co zwalic, ewentualnie skrzynia i pompa cisnienia ale tam sa inne obciazenia skrzynia tak wpierdol nie dostaje... i kazdy ma trudny wybor..

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    W drodze...

Domyślnie

Ale skrzynia to i tak ta Pie..m32. Dwumas też jest. Jts łańcuch dodaj. Koszty mniej więcej się wyrównaja. Wiadomo mniejsze ryzyko bo mniejszy niuton. Diesel się sprzedaje bo jest duży wybór jts bardzo mały.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    159 1,9jtdm 150KM

Domyślnie

Dla mnie jtdm jest ok. Złego słowa nie powiem. Wcześniej miałem jtd, jtd w Gm teraz 9tka. Ale chciałem benzynę. Niestety dałem się zwieść

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

ja też złego słowa nie powiem chociaż nie mam jeszcze jtdm mam innego diesla i poprostu wiem czym to pachnie ojciec ma durne stare punto jeszcze bo właśnie wkoncu udało mi sie go przekonać na zmiane chociaż twierdzi dalej ze mu to nie potrzebne punto 1 1.1 benzyna i ma juz praktycznie 300tyś a mówią ze takie pierdoloty nie wytrzymają 200 i co? i nic kompletnie nic do auta nie dokładał, ja nie wiem czy świece były chociaż raz wymieniane;D a ja przez cały czas co mam 8 lat diesla w sumie do niego dużo nie dołożyłem ale to ze względu na brak zmiennej geometri, dpf, egr nie daje tu nic popalić sprzęgło jednomasowe, pompa vp... a dzisiejsze diesle mają dużoo kosztownych zabawek, jakoś sie tego nie boje bo mam dobrego mechanika co sie zna na wielu rzeczach ale jakoś mała obawa jest tak i tak.. jts to rozwinięcie felernego ts?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia