nie no- bo ja osobiście nie mam pojęcia czy 6100 synergie 10W40 jest ok do 2.4 JTD
nie no- bo ja osobiście nie mam pojęcia czy 6100 synergie 10W40 jest ok do 2.4 JTD
Do klekotów to raczej się nie mieszam , Nie moja pasja :wink:
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
no to się dddarekj nadowiadywał- ale w opisie oleju jest że nadaje sie do benz. jak i do diesel, z turbo i bez więc chyba ok , al;e nie ma co wierzyć w "chyba" tylko niech odpowiedzą posiadacze JTD.
Panowie z JTD - kolega prosił :!:
Ja tam leje do klekota standardowo Mobila 10w 40 kupowanego w pewnym źródle czyt MOTOMAX instrukcja zaleca 10w40 to leje taki nie kombinuje.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
No kurde no! Pany od klekotów co mam lac do JTD? Pół czy cały syntetik :roll: :?: No pewno napewno pół no ale jaki :?:
Katalogowo jest 10W40 więc bym przy tym został, marka nie ma wiekszego znaczenia z tym że nie polecam wynalazków :wink: , ja ostatnio zalałem Castrol ale chyba pierwszy i ostatni raz, przejde na Motul, na jaki, hmm zobacze za 3.5tys km :wink: :mrgreen: Skoro MOTUL 6100 SYNERGIE 10W-40 jest też do diesli to chyba nie widze problemów aly wlac go do 2.4 JTD, takie jest moje zdanie.Napisał dddarekj
Uszczelniacz wymieniony, kosztował jedyne 16zł. Polecam wszystkim wymiane przy okazji wymiany paska rozrządu.
Czy wszystko dobrze to zobaczymy jutro. Zostało już mi tylko założyć listwę wtryskiwaczy, pokrywę zaworów i osłony. Działem powoli ele dokładnieNapisał marcins737
![]()
To póki co nie myślisz o sprzedaniu? :>>>Napisał tomkap
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
W sumie tanio kupiłem ale też sporo juz dołożyłem i raczej nie opłaci mi sie teraz sprzedać, zwłaszcza że samochod był w polskim salonie kupiony i raczej ma oryginalny przebieg ok.150kk. Gdybym jednak odzyskał pieniądze jakie wydałem na alfę to chętnie bym sprzedał i kupiłbym alfę 2.0 by jeszcze lepiej poczuć wariatorNapisał Pablo.
Podoba mi się tęz kuzynka alfy- lancia lybra, która uciakła mi w okolicy za 10000 kombi z 2000roku.Piekna była aż żal.