Mógłby ktoś podpowiedzieć ,pod którą kostkę w kompie wpiąć się z pinami 5 i 6 (78 i 56 ) ?
Mógłby ktoś podpowiedzieć ,pod którą kostkę w kompie wpiąć się z pinami 5 i 6 (78 i 56 ) ?
Witam
W związku z tym, że po raz kolejny rozleciał się przełącznik od kompa przy kierunkowskazach ( za naprawę zapłąciłem 150 zł ) planuję kupić manetki od wersji z tempomatem. Interesuje mnie czym różnią się od siebie ( wersja sedan i kombi ) - na alledrogo różnica w cenie to 70zł! Ma jakieś znaczenie wersja nadwozia?
Sam tempomat można dopiąć osobno (manetka tempomatu jest niezależna).
Ale skoro musisz wymienić od komputera, to musisz szukać od kombi.
Zwróć też uwagę na to, czy masz automatyczne światła! Bo podobno są wersje bez (na manetce kierunkowskazów jest dodatkowa pozycja na dole "A").
Analogicznie może być z czujnikiem deszczu (ale tutaj chyba nie ma różnicy w manetce...).
Dobrze jest się upewnić, przed zakupem.
"wersja sedan i kombi"tylna wycieraczka/brak jej
Całe życie człowiek się uczy!. Nawet nie pomyślałem o wycieraczce
. Dzięki.
Ma jakieś znaczenie jeśli kupię manetkę z automatycznymi światłami? Moje autko nie posiada tej opcji?
Ostatnio edytowane przez Luki78 ; 27-03-2016 o 14:17
Jakby ktoś był zainteresowany to mam kpl. elementów do załozenia tempomatu do sedana bez automatycznych świateł i czuj deszczu. Wiecej info na priv
W ramach oszczędności zamiast kostki do tempomatu można zastosować goldpiny zdjęcie poniżej. Kostka trochę luźna ale działa![]()
A ma ktoś może numer całej wiązki do tempomatu i przełącznika tak żeby to było plug&play bez grzebania?
No, trochę to trwało ale udało mi się podpiąć tempomat. Manetke znalazłem za 60zł, konektory za 11zł, kable z szuflady z przydasiami. Dziękuję wszystkim za zdjęcia wtyczek, gdzie czego szukać i jak połączyć. Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy jest sens zrobić po prostu otwór w osłonie kolumny na manetke? Czy jednak szukać orginalnej osłony z dwoma dziurami? Jak ktoś ma orginalnie zamontowany tempomat - niech podeśle mi fotke, jak to wygląda - dzieki.
2. Manetkę wpiąłem w kolumne, zatrzasneła się... i jak ją teraz wypiąć? Jeden zatrzask jest widoczny, ale jeszcze coś gdzieś trzyma, gdzie szukać drugiego zatrzasku?
Asus z Androidem - czasem brak ągonków