Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 114

Temat: I co zdziwiony? Czyli niespodzianki ujawnione po zakupie?

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    alfa jest odkupiona od policji ponieważ kilku włochów robiło nią napad na bank czy sklep
    Przeszukaj dokładnie auto, bo może gdzieś pieniądze są schowane

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MaRcCo
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Domyślnie

Ja jak kupiłem swoja 166 to po pewnym czasie w bagażniku tam gdzie jest koło zapasowe znalazłem ładny zegarek który teraz stoi u rodziców i jeszcze była kartka z włoskiego komisu z ceną oraz przebiegiem z roku 2007. Kosztowała 7,300 Euro a przebiegu miała 97,700.
    Trzy Magiczne Cyfry
    Była - 156 2,0 TS
    Jest - 166 2,4 JTD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

Napisał h0se166
    alfa jest odkupiona od policji ponieważ kilku włochów robiło nią napad na bank czy sklep
    Przeszukaj dokładnie auto, bo może gdzieś pieniądze są schowane
    hehe. auto było rozebrane w drobny mak więc nic mi nie umknęło

Użytkownik Pirat drogowy Avatar cerciarz
    Mieszka w
    Elbląg, Londyn
    Auto
    Alfa 155 1.8 TS 8V na zawsze + Lexus IS200 był + Kia Niro Hybrid jest

Domyślnie

podczas hamowania i ruszania coś mi latało w drzwiach pasażera w przód i w tył okazało się że to francuska waluta

Gdyby Alfa Była kobietą, to byłby to związek mojego życia..
    Moja Bella --->>> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1234064

konrad1501
    Gość

Domyślnie

no to inny przypadek z mojego życia

kilka ładnych lat temu nabyłem mitsubishi galanta, miał być bezwypadkowy i jedyny w swoim rodzaju.
    I takim też był, jedyny.
    Moja żona zatarła w nim silnik, bo czujnik był zepsuty a jechała do Warszawy
    Wymiana silnika to wydawało by sie nic trudnego, a jednak
    po numerach silnika doszliśmy do tego że to powinien być silnik 2,5 a nie 2,0 pojecia nie mam jak te auto zarejestrowano w polsce.Silnik został wyremontowany i zamontowany, ale to nie koniec ,ze skrzyni biegów zaczoł wylewac sie olej, wymienilismy simeringi.
    nadal jednak sie lało .Po dokładniejszych ogledzinach okazało sie ze auto sie rozchodzi i jest zespawane z dwoch ćwiartek,silnik byl z innego auta i to o innej pojemności,nie pasował do skrzyni biegów,półośki były zakrótkie i albo wyskakiwały z piast albo ze skrzyni biegów. jedynie tył auta był dobrze wyszpachlowany.
    gdy go ogladałem wydawał sie zadbany, a kobieta która go sprzedawała sprawiała wrazenie porzadnej.

Efekt koncowy,,,,, eeehhh auto z nowym silnikiem zezłomowałem bo gdybym go sprzedał to mogłoby sie znów pojawic na drogach jak pewne renault z tego watku

elpaco
    Gość

Domyślnie

Jak kupiłem czerwoną to:
    wg Pana miała być igła- wiedziałem już po spojrzeniu na cenę że nie będzie. Na dzieńdobry wyszły tarcze, zegarek, fotele od tipo z przodu, nieskręcona kanapa, poobijany przód.

Jak się za nią zabrałem to wyszły patenty pt. przyspawane śruby, zamiast śruby wbity klin i obspawany itd.

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał konrad1501 Zobacz post
    no to inny przypadek z mojego życia

kilka ładnych lat temu nabyłem mitsubishi galanta, miał być bezwypadkowy i jedyny w swoim rodzaju.
    I takim też był, jedyny.
    Moja żona zatarła w nim silnik, bo czujnik był zepsuty a jechała do Warszawy
    Wymiana silnika to wydawało by sie nic trudnego, a jednak
    po numerach silnika doszliśmy do tego że to powinien być silnik 2,5 a nie 2,0 pojecia nie mam jak te auto zarejestrowano w polsce.Silnik został wyremontowany i zamontowany, ale to nie koniec ,ze skrzyni biegów zaczoł wylewac sie olej, wymienilismy simeringi.
    nadal jednak sie lało .Po dokładniejszych ogledzinach okazało sie ze auto sie rozchodzi i jest zespawane z dwoch ćwiartek,silnik byl z innego auta i to o innej pojemności,nie pasował do skrzyni biegów,półośki były zakrótkie i albo wyskakiwały z piast albo ze skrzyni biegów. jedynie tył auta był dobrze wyszpachlowany.
    gdy go ogladałem wydawał sie zadbany, a kobieta która go sprzedawała sprawiała wrazenie porzadnej.

Efekt koncowy,,,,, eeehhh auto z nowym silnikiem zezłomowałem bo gdybym go sprzedał to mogłoby sie znów pojawic na drogach jak pewne renault z tego watku
    Kurcze, może niedługo będzie dane mi kupić nowe używane auto, ale jak czytam o tych "polskich patentach" to mi się odechciewa ...

Kaembe
    Gość

Domyślnie

Heh ,podoba mi się ten wątak, nie wiem jak wy ale ja po zakupie Alfy chcę o niej wszystko wiedzieć łącznie z tym jak się nazywał pan Mietek, który w fabryce Alfy dokręcał śrubki

W mojej Alfie po zakupie odkryłem prę fajnych rzeczy, np różowy brokat na podsufitce, głębokie zacięcia za tapicerce, urwana chyba z buta klapka do nawiewu, 2 kilo piasku w bagażniku, ale to tylko początek , pomimo tego wszystkie takie ślady po poprzednim właścicielu odkrywam z uśmiechem na ustach .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    chojnów
    Auto
    AR156 1.9jtd '01 SW

Domyślnie

kolejna niespodzianka, poprzedni właściciel chyba miał problem z poprawnym założeniem żarówek w lampach, -trudnosci z zapięciem tych drucików, więc ponapychał husteczek higienicznych i dokrecił pokrywę. dobrze że auto nie spłonęło

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Alfa Romeo 166 2.5v6. Koła rozrządu sklejone z wałkami. Na kołach znaki markera po trzech wymianach paska. Skończyło się na wymianie trzech z czterech kół rozrządu. Silnik już chodzi równo. Temat ogarnął kolega GrzesiekK. Walczył cały dzień do późnej nocy. Pozdrowienia dla niego.