Jarek - w 166 mi ekstra wszystko pochował pod osłonami tymi plastikowymi - więc zapewne i w v6 da rade to zrobić![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 11-01-2013 o 16:41
147 powodów do zadowolenia
Trójnik przed i za nagrzewnicą, przewody 16mm, na wyjściu z nagrzewnicy a przed trójnikiem była zwężka - ile nie wiem, nie mierzyłem.
Ale - jak pewnie pamiętasz - padła mi pompa wody, więc może to jakaś wina, spadek jej wydajności.
Scorpiona po założeniu webasta dałem w szereg z nagrzewnicą silnik - webasto - reduktor - nagrzewnica bo to była jedyna sensowna opcja montażu.
wiem mattom że da radę to upchnąc tak jak ma zrobione coxu czy pare innych ludzi bo ja wolę widziec tojak otwieram maskę ale duża częśc gazowników twierdzi że inaczej niż wszystko na wierzchu się nie da.
ludziska nie róbcie zamętu,ja tez nie jestem fanem lpg ale nigdy się o nim negatywnie nie wypowiadałem bo się na nim nie znam i niegdy nie miałem auta na lpg a raz tylko takie prowadziłem. Ale że szkoda mi sprzedawać obecną 166 i kupować 4to wolę już założyć lpg
Doskonale rozumie - fakt ze w TS mam dekiel plasikowy - ale myślę, że spokojnie to byłoby do ogarnięcia w v6
Sam bym wolał mieć taki widok![]()
2 szybkie pytania.
Wypaliło ci zawory czy tylko tak piszesz.
A kto normalny jeździ ze zle wyregulowaną instalacja ? zal ci zrobić co 10 tyś przeglądu, wymiany filtrów i regulacji za 150 zł - masz tego efekty
- - - Updated - - -
Ale ma sporo miejsca do upchnięcia reduktorów pod plastikami
147 powodów do zadowolenia
Z nażekaniem na lpg jest tak samo jak z alfami 8 na 10 soób narzeka i mówi że to złom bo zrobiła się buba gdyż oszczędzali na czym się da,podobnie z gazem tania instalacja ,źle dobrana brak serwisu i robi się nieciekawie.
Na forum jesteś dłuższy czas, powinieneś zauważyć ,że pojawiają się kolejne posty z osobami,które mają problem z niepoprawnie działającą instalacją gazową.
Nie wnikam z jakiego powodu - czy z powodu wyboru tańszej instalacji i jej komponentów , czy też z powodu braku serwisowania.
Faktu - iż ktoś w pobliżu nie ma odpowiedniego serwisu,bądz gazownika - nie nazwałabym nienormalnym.
problemy z poprawnie działającą instalacją? A co to takiego ,jak można mieć problem z czymś co działa poprawnie?
Żeby nie było - są silniki, w których gaz powoduje przedwczesne zużycie się zaworów, gniazd zaworowych albo wypalenie trzonka zaworu. Ale te silniki są znane i wiadomo, że jazda na LPG w takim aucie wiąże się z koniecznością szybszego serwisu głowicy (nawet za 40-50tysięcy km).
Często jednak przeliczając koszt okazuje się, że i tak jest to opłacalne.