Gdzieś na forum były cale progi. Z allegro ktoś linka dawał. Tylko kij wie czy by pasowały.
Gdzieś na forum były cale progi. Z allegro ktoś linka dawał. Tylko kij wie czy by pasowały.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ale już wiesz że trzeba całe fragmenty wycinać? Elektrodówką ponoć można ale to jest rzeźnia nawet dla wprawnego. Ja kupiłem sobie ostatnio elektrodówkę inwentorową która znacznie łatwiej i lepiej spawa i powiem że nie wyobrazam sobie heftać blaszki karoseryjnej.
Marek czy trza wycinac to jeszcze nie wiem. Poprostu takie mam chore pomysly w mojej glowie. Zeby to wyciac i wspawac. Moze jak bym to dobrze oczyscil i dal ta metoda o ktorej pisales z ta zywica to by to cos dalo.
Jakbym mial migomat to bym to poeheftał, ale elektrodówka, jak zaczne smarki robić, to będzie tragedia. Jeszcze jak sobie pomysle jak cienka blacha jest na tych progach... Póki jest jeszcze do czego kleić to bede chyba kleił. jak juz sie posypie konkret to trza bedszie myslec co dalej![]()
[C
Jutro wstawię mojej pierwszej belli zdjęcia.Tam dopiero progi poleciały.Sprawdź jeszcze jak wyglądają koryta(wzmocnienia) w podłodze,bo u mnie też poleciały ostro,tylko fragmenty zostały.Dlatego też zapadła decyzja o kupnie drugiej a tej na części.Jest jeszcze jeden element który zgnił w tamtej i zauważyłem,że w tej też w tym samym miejscu zaczyna pączkować,to z prawej strony z przodu za nadkolem przy drzwiach,w miejscu,gdzie jest wkładka plastykowa do mocowania nadkola.
A pierwsza jest ten sam rocznik,co Twoja 1999.
Jutro wstawie zdjęcia.
poczytaj w mini shoutboxie, sprzeczka na temat diesel csy lpgco do progów i podwozia - przy zakupie 166 oglądałem jedną w suwałkach, z pod której sie sypała podłoga, a druga warstwa została naspawana na wierzch
a progi były beznadziejnie wspawane i pomalowane sprayem... biedne alfy..
Ale rzeźnia... mógł to chociaż ktoś estetyczniej zrobić.
pojawiły sie znowu reperaturki progów do 166. http://allegro.pl/prog-reperaturka-p...06258787.html#
dane producenta jak link zniknie a i wystawia aukcje co jakis czas.
AUTO-PROFIL
PIEKOSZOWSKA 328
25-645 KIELCE
TEL.605-821-820
allegro nick "auto_p"
Załącznik 227931
Załącznik 227932
[C