Po ch.j ci alfa i laweta? Wystarczy sama laweta.
Chyba kolega trafił na naprawdę wyeksploatowany egzemplarz 159. Ja swoją śmigam już prawie 9 lat i nigdy w trasie mnie nie zawiodła.
Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 01-09-2015 o 08:42
Bo Polacy lubią sami się oszukiwać . W Sosnowcu na CPNie spotkałem gościa ,który niedawno kupił 159ke 1,9 ,2006r. Podjarany,że kupił okazje życia. 106000tkm a kiera i fotele( czerwona skóra) zmasakrowane , silnik klepał jakby miał się rozpaść , tylny błotnik malowany sprayem z Tesco , szumiało łożysko alternatora. Gosc swiecie przekonany co do przebiegu auta . Potem z takich"kontrolowanych zakupów" biorą się opinie .
Ja spotykam zawsze ludzi, ktorzy twierdza, ze szukaja takiej jak moja tylko w SW bo rodzina za max 10 - 15 tys. zl. Nigdy nic nie odpowiadam bo niema sensu dyskutowac.
Ja nikogo do Alfy nie namawiam ale jak ktoś nosi się z zamiarem to powiadam tylko " Alfe kupuje się tą najdroższą bo okazje to studnie bez dna " :-) .
Gdzie zniknęła opcja podziekowania za post??? Za to "lajk" ode mnie
A na poważnie to
Normalnie napisałbym, że chciałbym zobaczyć w jaki sposób pokonałeś tą trasę, ale jednak nie chcę.
http://www.autocentrum.pl/spalanie/f...0km-2005-2010/
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Chciałeś podziękowanie, masz :-D :-P
U mnie też tyle pali....ale na 60km a nie 100:-D
Chociaż...muszę przyznać, że po czary mary u Mirka, auto ma mniejsze zapotrzebowanie na olej. Jestem w trakcie pomiarów, ale póki co aby nie zapeszyc :-D jest lepiej o dobre 0,5 litra.
Zobaczymy po przejechaniu 2000 km ile wyjdzie w realu.
Witam
Panowie gdzie polecicie wymianę / regenerację kolektora ssącego i tych nieszczęsnych klap wirowych??? Bo mam zamiar zabrać się za to tylko nie wiem gdzie i jaka opcje wybrać