A gdzie teraz idzie kupić najtaniej magneti marelli lub ori wahacz do przedlifta?
A gdzie teraz idzie kupić najtaniej magneti marelli lub ori wahacz do przedlifta?
fiatautoparts.com ?
Ja kupowałem u kolegi Gepard. Było co prawda drożej ale szybciej i trochę obawiałem się co będzie w razie reklamacji u Litwinów. Poza tym kontakt i pomoc w doborze na +
Wahacz zamontowany, filmik instruktażowy na YT do b..ni - konia z rzędem komu uda się odkręcić śruby wahacza oczkowym 14 - NO WAY
W końcu musiałem poluzować amor i uwalić łącznik stab. bo nie chciał się odkręcić dopiero wtedy było dojście aby te śruby ruszyć nasadkowym E20.
W AR147 było prościej.
Jeszcze uszkodziłem manszetę przy piaście....
Ale nic, i tak mam tuleję wahacza do wymiany to się zrobi.
Aha, wahacze RTS mają pływające tuleje nie trzeba ich ustawiać na "0" do przykręcenia.
Klucz pneumatyczny się doskonale do tego nadaje... no tylko kto ma w domu takie zabawki?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A ja tylko podam informacyjnie, po wymianie górnych wahaczy przód na TRW, po jakimś miesiącu prawy wahacz skrzypi jak stare drzwi.
Na dniach będę wymieniał tuleje na poliuretanowe i zobaczymy jak pociągnie.
To ja z wahaczem chyba trafiłem w 10-kę,mam już 35kkm przejechane po montażu lewego górnego Lemfordera za ok. 200pln. i jest ok.
Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 22-05-2015 o 13:07
Ja mam oba górne lemfordera ,ok 30kkm i dalej cisza.
Ostatnio edytowane przez pabloXXL ; 22-05-2015 o 09:46
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Jeszcze zależy czy trafiłeś ori lemforder[emoji4] Jeśli tak to potrzyma Ci długo.