Witam wszystkich mam problem z zamykaniem drzwi w GTV mianowicie nie wchodzi szyba w uszczelkę podczas zamykania Drzwi muszę opuścić szybę i ponownie ja podnieść na zamkniętych drzwiach .
Witam wszystkich mam problem z zamykaniem drzwi w GTV mianowicie nie wchodzi szyba w uszczelkę podczas zamykania Drzwi muszę opuścić szybę i ponownie ja podnieść na zamkniętych drzwiach .
Musisz odnaleść temat związany z kątem pochylenia szyb bocznych. Meritum tematu jest śruba regulacyjna w boczku drzwi (całego chyba nie trzeba ściągać). Na pewno był taki wątek
;o gdzie jest ta śruba?
24.05.2013-05.05.2015 Alfa Romeo Gtv 2.0 Twin Spark
09.05.2015-20.09.2016 Alfa Romeo GT 2.0 JTS
21.09.2016- Alfa Romeo 156 SW '02 2.4 @ 180PS+
13.04.2021 - Alfa Romeo Giulietta Sportiva 2.0 jtdm 150@208PS
Do kąta pochylenia szyby jest para śrub, znajduje się na pionowych prowadnicach szyby.
"Dociśnięcie" całych drzwi (więc również szyby) można regulować poprzez korektę położenia bolca na słupku B i zamka na drzwiach.
przy rozbieraniu boczka w celu wymiany sprężynki w klamce natrafiłem na 2 śruby z nakrętkami, jedna koło głośnika a druga po odkręceniu kieszeni, czy służą one do regulacji pochylenia szyby? bo mam też problem tylko ja ją reguluje bolcem na którym zatrzaskuje się zamek drzwi.
Trin, dolne służą do regulacji kąta pochylenia prowadnic szyby, jednak z nienajnowszymi uszczelkami też by trzeba coś było podziałać z górnymi śrubami. Wszystko jest ładnie rozrysowane w manualu GTV - vol.2